Imam problem sa Azureusom, a radi se o tome, da sam vec par zadnjih verzija imao (imam i sad jednu) instalirane na KUBUNTU 7.04
Stvar je u tome sto, kad pokrenem azureus, il nece odmah da se pokrene, dakle tek nakon par pokusaja,… ili kad se nekad odluci i pokrenuti, radi par minuta kako treba i opet se srusi, jednostavno ga nestane
Isto se desava kod starijih i kod novih verzija, pa cak i kod zadnje verzije, updatovane…
jel’ imao/ima neko slican problem, ili mozda kakav prijedlog, sta da pokusam,… kako da dresiram taj azureus da me malo bolje slusa
A ne pravi Azureus problem vec se garant radi o Java runtime enviromentu. Al ipak ti predji na Ktorrent.[/quote]
i ja mislim da je do java runtime enviroment. yebiga, updates su prosli, i sta je htio updatovati, to sam mu i dozvolio, sta reci…
a sto se tice ktorrent-a, meni licno je za razliku od azureusa kanta,…
danas sam bio prinudjen koristiti ga, malo mi bezze, neznam sta ti je bolje na njemu
a i sa upload-om preko 40kB mi vec stranice se sporije otvaraju, malo me to zacudilo, jer sam nekidan sa azureusom imao upload preko 200, i download par stotina, i stranice sam skoro normalnom brzinom otvarao,… malo zvuci mutno, ali jednostavno na UNIju imamo nenormalno dobru konekciju (TU Wien)
sta bi mogao uraditi u vezi JRE?
kakvih prijedloga?
od JRE paketa su mi:
j2re1.4
j2sdk1.4
j2sdk1.4-src
installirani,
a neinstallirani su mi:
j2re1.4-mozilla-plugin
j2sdk1.4-demo
j2sdk1.4-doc
demo i doc mislim da nisu obavezno potrebni, a ni mozilla plugin mislim da nece vaspitati azureusa, lol
[quote=maher_]pa na TU Wien ti nece bas uvjek skidati 200 , a i sve zavisi od torrent-a koji skidas.
installiraj jdk 1.5 usput…[/quote]
normala da nece, hocu da kazem, ktorrent izgleda kad se docepa uploada, malo firefox kaslje iza njega, za razliku od azureusa, nemam blage… makar ta dva slucaja sam imao licno…
Ne znam, brate, kod mene Azureus nije htio da radi sa JDK 6, pa sam JRE 5 instalirao u Azureusov folder i podesio “azureus” skriptu da poziva taj JRE. Ako me kontaš…
I ja sam imao isti problem sa Azureusom, posle pokretanja se jednostavno izgubi za par sekundi, kao da nije ni pokretan. Reinstalirao sam ga jedno deset puta,najmanje, evo sad na forumu procitah da uopste nije problem u njemu vec u tom Java enviroment-u. Jbg, da sam to znao ranije, da se ne mucim. Ali nije bitno ,jer sam ja problem resio na drugi nacin: Preko WINE-a sam pokrenuo .EXE fajl programa uTorrent kojeg sam do skoro koristio u Windowsu za skidanje torrent datoteka. Program ima samo 175Kb i uploadovao sam ga na net, ko hoce da ga proba moze ga skinuti sa ovog linka: http://www.fileden.com/files/2007/3/29/938391/Programi/uTorrent_1.6.1.exe.rar
Potrebno je samo dva puta kliknuti na .EXE fajl posle raspakivanja RAR arhive i uTorrent ce odmah biti funkcionalan, cak cete automatski dobiti i precicu na desktopu. Program je bolji od bilo kog torrent klijenta za linux platformu, pa i za Windows, moze se slobodno reci, i sasvim lepo radi u mom Ubuntu-u 7.04.