Et imam problem ! Nece da mi radi LILO a neznam koji fajl treba da iskopiram na winshit disk da pokrecem preko winshit boot menija !!! Pomagajte kako mozete a znam da moze !!!
Pa sve je moguce, vec ja tebe ne razumijem sta ti zapravo oces da uradis.
Nece da radi lilo - Ok
Koji file treba da kopiras na win particiju, da pokrenes preko win boot menia … ovo bi trebalo postavit kao jednacinu.
Uradi ti ovo, ubaci taj svoj winXP cd, bootaj ga, dok si u konsole (mislim da se zove recovery console i tak nesto) upises “fixmbr” bez “”
Tim dobijes svoj windows “boot menu” o_O
E onda uzmes slack cd, i ubacis ga, bootas pokrenes liloconfig, i odes na simple
To je ono sta sam ja razumio da ti oces, ako ne, onda uzmi fino pojasni sta ti zapravo oces, kolko diskova imas, kako su particionariani, pozeljna trenutna kofiguracija lila.
Ako hoces da bootas LILO (Linux) preko win boot-a treba slijedece da uradis:
u lilo.conf postavi da ti se LILO instalira u root particiju (ne MBR) : /boot/hdaX (hdaX = root particija) i potom, kao root, kucaj lilo.
Napravit ce fajl bootsect.lnx od 512 bajta (ako nije ova velicina onda nije nes u redu)
Kopiraj fajl na C: (u Win) i edituj c:\boot.ini fajl:
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect
bootsect.lnx="Linux"
I to je to
I ja imam problem sa Lilom.NE koristim linux prvi put , koristio sam prije fedoru pa centos.Sad sam pokusao da instaliram slackware i to bar puta …Instalirao sam , napravio particije , ali nikako ne mogu da podesim lilu uvijek mi u konfiguraciji javi error instal lilo i da pogledam u lilo conf file…Ali nakkon restarta racunara ne mogu uopste da pronadjem taj fajl jer dignem boot sa cd-a.
recovery - boot sa cd-a
kad se logiraš kao root, kucaj liloconfig -> standard ->MBR #ali moras odabrati particiju na kojoj je instaliran linux
fresh install:
lilo -> standard ->MBR i trebalo bi da ti radi, jesi li ovako uradio ili si samo “lupao” ENTER?, imaju tri načina: na removable, na particiju i MBR…
I ja sam imao isti problemsa lilo, zez je bio u tome sto je u etc/fstab umesto partcijie na kojoj je instaliran Slack 12 ( u mom slucaju hdc2 stajalo IN USE)
Kada sam to promenuo u "/dev/hdc2 / ext2 defaults 1 1"
i ponovo podesio lilo, dozvolio je instalaciju lilo-a i sve je proradilo.
( Ovo sam uradio iz Suse-ta posto imam i njega na istom kompu )…
Inace na http://hammer_soft.t35.com u sekciji Linux ima tutorial kako namestiti dual boot Linux-a i WinXp - namestanje iz Windowsa.
Hvala ljudi nastimao sam sve sad radi…