Pomagajte.Evo me kod rodice instaliran joj je Lubuntu 12.10.Sve je ok radilo ali nakon zadnjeg gasenja i paljenja javi ovu gresku iz naslova i nece da boota samo stoji na Lubuntu loading ekranu.Moze li ovo biti do instaliranih paketa console-tools i numlockx?To je zadnje sto je stavljeno prije gasenja.
Lahko je skontat, bootaj Recovery mode i skini ta 2 paketa…
Ma pokusala ne da mi da ih sklonim:( i da jesam root ali nece cek javim sta javi kad probam mogu li kako sa live cda sta uraditi?
EDIT: evo uspjela sam uninstall aplikacija uraditi i bootao je ali opet javlja onu gresku sa ovim kesom iz naslova.
Izgleda da je do jedne od ove 2 aplikacije.
BTW ima li neko rjesenje da se aktivira odmah numlock kad udjem na desktop odmah??Ja sam nasla ovaj tutorijal koji je ukjucivao ove dvije aplikacije
Evo rijesila sam ovo sa numlockom.Dakle samo install numlockx a onda ovo:
Sad je sve ok sa numlockom ali jos da je skontati zasto se ova greska javlja.Primijetila sam da kod gasenja javi da nije mogao da uradi kill svih procesa aktivnih,dakle fail je svaki put.Moze li biti veze sa Teamviewerom koji sam stavila da se po defaultu starta i minimizira,dakle kada gasim ne rusim ga!?
BTW nikako nisam uspjela da instaliram na ovom racunaru nvidia drivere.Radi se o starijoj kartici fx5200 i uvijek nakon instalacije dobijem ekran rezolucije 640x480.Probala sam instalaciju preko package managera ali i preko konzole sve rucno ali opet isto.
http://falkvinge.net/2013/02/15/how-to-install-nvidia-drivers-in-ubuntu-12-10-quantal/
Ovo je tutorijal koji sam takodje probala ali ista stvar.Ako neko ima bolje rjesenje bujrum.
[quote=mladapartizanka81]BTW nikako nisam uspjela da instaliram na ovom racunaru nvidia drivere.Radi se o starijoj kartici fx5200 i uvijek nakon instalacije dobijem ekran rezolucije 640x480.Probala sam instalaciju preko package managera ali i preko konzole sve rucno ali opet isto.
http://falkvinge.net/2013/02/15/how-to-install-nvidia-drivers-in-ubuntu-12-10-quantal/
Ovo je tutorijal koji sam takodje probala ali ista stvar.Ako neko ima bolje rjesenje bujrum.[/quote]
Probaj u grub dodat nomodeset i vidi hoce li se rezolucija sredit…
[quote=Maverick123][quote=mladapartizanka81]BTW nikako nisam uspjela da instaliram na ovom racunaru nvidia drivere.Radi se o starijoj kartici fx5200 i uvijek nakon instalacije dobijem ekran rezolucije 640x480.Probala sam instalaciju preko package managera ali i preko konzole sve rucno ali opet isto.
Ovo je tutorijal koji sam takodje probala ali ista stvar.Ako neko ima bolje rjesenje bujrum.[/quote]
Probaj u grub dodat nomodeset i vidi hoce li se rezolucija sredit…[/quote]
Kako mislis tacno dodati?Samo tu liniju na kraju fajla ili…???
Takodje kada su driveri instalirani i kada pokrenem nvidia settings gui dobijem ovo: "you do not appear to be using the nvidia x driver.Please edit your x config file(just run "nvidia-xconfig as root)and restart the x server) sto sam i uradila ali ni to ne pomaze.
Rijesenoooo
Ovako,dakle:
Jal se ti isprica sama sa sobom
A ti bi se ja mislim pojeo da nesto ne komentarises
De nisam ja nidla
P.S. Nidla bez ljutnje
Jbg zna se kome sam ja pisala-covjeku koji je jedini odgovarao na ovaj topic,prema tome,ja sam fina bila i javila da je rijeseno a to hoce li on odg. na to sve ili nece,mene nije briga.Bitno je da je rijeseno i da je napisano kako.ALi necemo sad u off topic raspravu.Imas lijep pozdrav
Ma joj ja se zezam. Kontam najvise je tvojih postova a ljudi nisu ni stigli odg. jer je razmak izmedju istih po 15-ak minuta. Ali tako i ja uradim. Pitam nesto ovde pa onda uspijem rijesiti (ne uvijek) i onda sam sebi odgovorim Pozz i tebi.