Pozdravljam,
Prilično sam svjež što se tiče linux-a, a koristim UBUNTU (8.04).
Imam neke .mp3 muzike a istu slušam sa RythmBox Music Player… pa sad tu i tamo downloadujem opet nešto novo u .mp3 formatu (recimo www.desetka.eu) i kad hoču da sredim taj downloadovani .mp3 file, ono da napišem fino koja je vrsta muzike, autor, naziv pjesme, godina izdavanja itd. - URADIM ja to, međutim, te moje promjene ne ostanu trajno, nego svaki put kad opet pokrenem RhytmBox bude kao da nisam ništa ni mjenjao…
Da li neko zna kako mogu da riješim ovaj problem?
Hvala unaprijed…
[quote=ShereKhan]Pozdravljam,
Prilično sam svjež što se tiče linux-a, a koristim UBUNTU (8.04).
Imam neke .mp3 muzike a istu slušam sa RythmBox Music Player… pa sad tu i tamo downloadujem opet nešto novo u .mp3 formatu (recimo www.desetka.eu) i kad hoču da sredim taj downloadovani .mp3 file, ono da napišem fino koja je vrsta muzike, autor, naziv pjesme, godina izdavanja itd. - URADIM ja to, međutim, te moje promjene ne ostanu trajno, nego svaki put kad opet pokrenem RhytmBox bude kao da nisam ništa ni mjenjao…
Da li neko zna kako mogu da riješim ovaj problem?
Hvala unaprijed…[/quote]
trebas promjenit id3 informacije za pjesme, za to ja koristim program (u konzoli) zove se “mp3cddb” meni radi super
Hvala na odgovoru,
Evo, da sam znao ranije šta meni ustvari treba (id3) našao bih i sam odgovor - možda.
Malo sam pretražio i izgleda da sam našao pravu stvar - “MusicBrainz - Picard” http://musicbrainz.org/, program za editovanje .mp3 tagova, a jednostavno se može instalirati preko add/remove applications.
Hvala!