[RIJESENO] mysql nece da se pokrene

Da ne otvaram novu temu, pitanje:

LOAD DATA INFILE ‘/home/boby/proba/profili.txt’ INTO TABLE profili FIELDS TERMINATED BY ‘,’;
MySQL said:
#29 - File ‘/home/boby/proba/profili.txt’ not found (Errcode: 13)

ali fajl postoji. Na google-u sam nasao da su problem permisije i dodao sam ih ali opet isto. Cak sam nasao nesto da ovo LOAD DATA INFILE ne radi sa novijim mysql-om. Ako je to tacno kako ide komanda sada?

Lakse ti je zadignut phpmyadmin pa u njemu radit import nego atako. A ako bas hoces import SQLa iz fajla probaj ovako:

I ukucaj password za tog korisnika kad te pita. Ako ti ne sljaka, probaj dat tom korisniku permisije tako sto pokrenes mysql klijent i kucas:

Eto pa javi.

Ne, ne ja i radim iz phpmyadmina pa mi javi tu gresku kad gotovu bazu probam napuniti iz fajla. Zapravo punim vise tabela iz vise fajlova

probaj onda ovo gore, dakle import sa komandom mysql.

Dakle, cijela procedura:

#mysql -u root -p mysql> CREATE DATABASE profili; mysql>exit; #mysql -u root -ppassword profili < /home/boby/proba/profili.txt
u ovom zadnjem dijelu izmedju zamjeni password sa mysql root passwordom. I izmedju -p i password nema space-a.

Rijesio sam. Isao sam fajl po fajl i importovao ga u odgovarajuce tabele. S tim da sam morao da zamjenim LOAD DATA INFILE sa LOAD DATA LOCAL INFILE.

Hvala svima svakako.

aptitude search mysq|grep ^i

pa onda ako šta ima instalirano ukidaš jedno po jedno, te što povuku pola sistema ne diraj :slight_smile:

možeš i ovako malo potražiti
cd /
find -iname mysql
find -type d -iname mysql
find -type f -iname mysql

de nam to javi

ps:
možda da nešta ovako uradiš

rm -rf /usr/lib/mysql /var/lib/mysql

apt-get install --reinstall mysql-server mysql-client