E imam pitanje, ali samo pitanje
Ima li kakve mogucnosti Nautilus u Gnome da malo napravim providniji, tj. transparentniji?
Terminal moze, ikone mogu, a nautilus nemogu naci nista pametno na google da znam?
Pitam za Nutilus, ne za KDE-ov Konqueror il nesto deseto npr. rox-filer.
Hmm… jest da ne koristim ovo, ali zar ti Compiz / Beryl ne bi trebali dati mogućnost da bilo
koji prozor napraviš prozirnim?
Znam to, ali ne zelim ja beryl, jer je fora, ako moze beryl treblo bi valjda moci i bez njega, valjda?
Umm, ne. Nautilus je file-manager dok je beryl window-manager.
Znaci nista, pokusao sam vec nabaciti transparentnu slikicu, ostane bijela :mrgreen:
Mislim da novi Xfce može bez Beryl-a koristiti prozirnost (ispravite me ako griješim), pa na njemu onda pokreni
Nautilus, mada Xfce inače koristi Thunar koji dosta podsjeća na Nautilus, a i brži je.
http://www.xfce.org/about/tour
Malo eyecandy:
http://www.xfce.org/images/about/screenshots/4.4-3.png
Ok instaliracu Xfce koji, dan pa pogledam inace hvala
Pazi da bude ova nova verzija 4.4, jer ranije to nemaju…
Pa zato se ja pitam, preturio sve i nista narucito
Huh? Nisam te skont’o…
Verzija 4.4
Ček… probao si 4.4 i nema transparentnosti… ili si ti očekivao da prozori dobiju vatreni orgazam kad ih samo
pogledaš kao na Bery-u… eh, toga bez OpenGL-a nema legendo!
Kod mene je XFCE nekakav 4.3.90.2 more biti zbog toga, il je to mozda 4.4 verzija , nemam pojma. Samo otisao sam od teme daleko da sam i jos jedan desktop manager instalirao. Canci nasanka me svaka cast, od nautilus ode na XFCE
Nije problem meni Beryl, ili Compiz…
Pitanje je zasto na Terminalu ima transparentna i mozes je nastimati, Ikone mozes takodjer, dok jedan obicni file manager nemozes.
Kad odes na gcolor2 u nautilus da izaberes farbu, onda ti ne daje opciju transparentne boje, dok normalno u gcolor2 ta opcija postoji.
Pa eto nema tu opciju please code it…
Stavio sam gore rijeseno, nema pa nema prelazim na KDE malo sutra :mrgreen:
Ne nasanka ja nikoga, 4.4 ima prozirnost na svim prozorima, koliko sam vidio, a 4.39.xxx.štogod načelom
logike nije 4.4 Nov softver nije uvijek nužno odmah i na repozitoriju! Ti si sigurno preko apt-a instalirao…
A Xfce je jako sličan Gnome-u po look&feel pogotovo otkad ima Thunar file manager (isto dosta podsjeća
na Nautilus). Sorry ako je bilo misleading…
Ako nije problem, instaliraj ga! Imaćeš prozirnost…
Samo naprijed! Bolji je od Gnome-a (meni barem). A Xfce sad kad ima ikone i Thunar je meni uvijek bolja
opcija od Gnome-a. I brža ako ništa…
Canci, ne rekoh da me nasanka zbog verzije XFCE, instalirao je medo danas i XFCE 4.4, i nasao tu opciju, transparentnost itd… vec rekoh nasanka me, jer sam zelio saznati dali ima mogucnost da nautilus bude transparentan i drzati se te teme, a ja odoh na XFCE na kraju moja ludost. Procitaj prvi moj post, nisi ti kriv vec ja jednostavno kroz dijaloge skrenuo sam sa teme
Imam KDE i looking glas, i metisse i jos kojekakvih desktop okruzenja, nije mi nimalo krivo sto instalira i XFCE ostaje samo jedan u nizu u opcijama za prijavu :lol:
Sto se tice tih ostalih priljepaka Beryl ili Compiz, furam s vremena na vrijeme, i jedan i drugi je instaliran i rade ko sat, ali to je samo onako iz zabave nije mi bas za svakodnevnu upotrebu, vise mi izgleda da me ometaju.
I naravno furam Gnome po defaut i ne mjenjam ga niti za Xfce niti za Kde, ne kazem da je bolji od ostalih, vec da sam se samo navikao na takav desktop
oooooki… ja obožavam Fluxbox i totalno sam postao škrt sa prostorom na HD-u… MUHAHAHA!