[RIJEŠENO] nestali svi meniji sa desktopa!

dakle imam ozbiljan problem, kompjuter je nešto bio zaglavio što se često dešava, morao sam ga ugasit na dugme kad sam upalio pojavio se desktop ali nije bilo ni gornjeg ni donjeg panela, do podataka sam mogao pristupiti jedino kad sam otvorio novi folder, a mozillu sam otvorio kad sam našao neki html cod… e sad ne znam kako da otvorim terminal pa da instaliram desktop…
da napomenem da imam compaq 615 laptop koji se već dosta puta kvario, hard disk ima bad sektora i samo sam čekao dan kad će se ovako nešto desiti…

Ako ti je gnome, sto pretpostavljam da jeste, onda pritisni alt+f2 i upisi gnome-panel. Javi jel se ista desilo. Mozes gnome-terminal otvoriti na isti nacin ili sta ti vec padne na pamet.

jeste. otvorio, (našo na drugom forumu), s tim što nije reagovo na gnome-panel, pa sam ga moro instalirat. sad sve u redu. hvala. uputstvo :

1. When you’re in X and you can’t do anything, switch over to the 1st virtual terminal [ctrl+alt+F1]

2. Login

3. When you get a command prompt, type ‘gnome-terminal --display=:0.0’

4. Logout of your VT session [type ‘exit’]

5. Switch back to your X session [ctrl+alt+F7]

6. You should see a gnome terminal. Type in ‘gnome-panel’, and you should get the menu bars back.

Zaključak: nešto što si radio ranije ti je deinstaliralo gnome-panel, moraš paziti šta se deinstalira kada eksperimentišeš sa paketima :slight_smile:

=> Ubuntu nije kriv :smiley: :wink:

nisam ništa! otvorio sam neki pdf sa okularom (koji stalno koristim i nikad ne pravi probleme). sve se zaglavilo pa sam ugasio na dugme, kad sam upalio nema panela…

u stvari, kad malo razmislim, jutros sam izbrisao evolution, mnogo me je nervirao… znači to je…

Hehehe ti misliš da se evolution može tek tako obrisati… ccc…