Pozdrav
slusalice rade kad ih ustekam! Mene sada zanima zasto se zvucnici ne iskljuce? Dakle kada ustekam slusalice hocu samo zvuk na njima! Ima li kakva caka za to?
Unaprijed zahvalan
Fadil
Pozdrav
slusalice rade kad ih ustekam! Mene sada zanima zasto se zvucnici ne iskljuce? Dakle kada ustekam slusalice hocu samo zvuk na njima! Ima li kakva caka za to?
Unaprijed zahvalan
Fadil
Ako ih naguras u rupu na zvucnjacima, to mere, ako uguras u frontalni otvor na compu, onad moras u alsamixeru iskljuciti zvucnjake.
A mozes za to koristiti i kmix , da te ne zbunjuje alsamixer
a probao sam i kmix i alsamixer al ne fercera. Znaci ili ima zvuka ili nema zvuka! Beli je do ove moje kante od laptopa
Kako to da na laptopu imas dva 3.5mm prikljucka ?
Ako ustekavas sluske u zvucnjake, onda je do zvucnjaka.
ma ne stekam u zvucnike, nemam na zvucnicima prikljucak, imam samo jedan prikljucak 3.5mm na laptopu. Zvucnici su integrisani. Vidis sada imam zvuk na zvucnicima, ustekam slusalice imam i na njima, otvorim kmix i cackam. Ono sto dobijam je da imam ili nemam zvuka. Znaci nikako da se zvucnici iskljuce i da imam samo zvuk na slusalicama vela havle
to mi lici na driver problem. koja kartica tacno ? output od “lspci” bi dobro doso …
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 PCI Express Root Port (rev 03)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Contoller #4 (rev 03)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 4 (rev 03)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 5 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev f3)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801HEM (ICH8M) LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) SATA IDE Controller (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Unknown device 0428 (rev a1)
03:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 4965 AG or AGN Network Connection (rev 61)
04:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 01)
05:04.0 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. Unknown device 7136 (rev 01)
05:04.2 Generic system peripheral [0805]: O2 Micro, Inc. Integrated MMC/SD Controller (rev 02)
05:04.3 Mass storage controller: O2 Micro, Inc. Integrated MS/xD Controller (rev 01)
05:04.4 FireWire (IEEE 1394): O2 Micro, Inc. Firewire (IEEE 1394) (rev 02)
Kod mene na nekim distribucijama ima zvuka samo na slusalicama a na internim zvucnicima nema uopste. Mozes probati instalirati alsa driver, meni je to rijesilo problem. Mozda ti nesto od ovog da ideju:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/269027
ili:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=953950
Mozda noviji kernel rijesi stvar. Jer je definitivno driver.
to je mehanicki ! u sve aparate koji imaju zvucnike i jack za slusalice automatski prekida zvucnike i salje signal samo na slusalice !
(moje gledanje problema)
[quote=pingvin]to je mehanicki ! u sve aparate koji imaju zvucnike i jack za slusalice automatski prekida zvucnike i salje signal samo na slusalice !
(moje gledanje problema)[/quote]
Kod mene na windowsu xp je bilo isto tako da imam zvuk na slusalice i na zvucnike, na win 7 je bilo normalno a na linuxu sam morao nastimati sve to prema uputstvima u predhodnom postu. Mislim i dalje da je driver u pitanju.
[quote=boby][quote=pingvin]to je mehanicki ! u sve aparate koji imaju zvucnike i jack za slusalice automatski prekida zvucnike i salje signal samo na slusalice !
(moje gledanje problema)[/quote]
Kod mene na windowsu xp je bilo isto tako da imam zvuk na slusalice i na zvucnike, na win 7 je bilo normalno a na linuxu sam morao nastimati sve to prema uputstvima u predhodnom postu. Mislim i dalje da je driver u pitanju.[/quote]
Slazem se. I ja mislim da je driver u pitanju, da je mehanicki beli bi se i na Visti isto desavalo! Hvala za linkove! Odoh cackati!
Pozdrav od Fadila
Evo sam ga utrefio
instalirao sam ove alsa drivere ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/alsa-driver-1.0.22.1.tar.bz2 i sada radi ok! Ustekam slusalice zvucni se gase i obrnuto
Makar se veceras nece cuti cudni zvukovi iz susjedne sobe SMANJI TOOOOO!!!
This relates to the network your phone is able to use to receive a signal. Different countries use different bands (frequencies) so if your handset is not set up to tune into that frequency, it won’t work. It’s best to go for a quad band handset to be truly confident your handset will work wherever you travel.