Nista nije pisano ali kazem ti, inodi su izmjesani i evo pokusavam cijelo jutro fsck.ext4, ali nzm sta ce to uraditi
fsck je popravio particiju tj. pristupacna je ali i prazna. U lost+found se nalazi gomila nekog smeca jer su sve neidetifikovani fajlovi. Pravi fajlovi su i dalje tu jer je fsck na kraju javio nekoliko/nekoliko fajlova je fragmetovano. Znaci postoje. E sad i kakvom stanju to je nesto drugo. Sad sam i odustao od podataka, ali cu jos procackati za svaki slucaj.
Odustao.
Arch je distra na koju ne treba trositi rijeci, ali me globalno zivciraju silna podešavanja. Ok, to za nekog ko se bavi sličnim distrama je rutina, ali i njima da podese kako žele vjerovatno ode vikend. I OpenSuse ima sline opcije prilikom instalacije ali je sve olaksano, do serverski podesavanj prilikom instalacije. Ja stvarno ponekad nemam vremena trositi vikend, bolje mi je sa porodicom izaci, jedan je zivot na ovom svijetu:(… Ali za nauciti kako sta radi je sasvim ok, naravno bez copy/paste komandi, onda opet nista… Nemojte me samo napasti. Mada i na drugim distrama da se naučiti ko želi da uči…
Zavisi, ako ti je prvi put da ga instaliras, trebat ce ti dan, dva, ja ga sada mogu instalirat i konfigurisat (ukljucujuci DE i WM) za jedno 2 sata sa dobrom konekcijom