[Riješeno] Pretrazivanje ne radi

Ovo je stara boljka. Mislim da sam cak jednom ovo i pomenuo. Pretrazivanje na forumu ne radi (ili bar ne radi kako treba)
pretraga po keyword: “amarok” nije dala ni jedan rezultat.
pretraga po autoru: “afan” nije dala ni jedan rezultat.
?!?!?

Ja dobijem sedam stranica kad pretražujem po autoru “afan”?

Mogu li detalji/screenshot ili sl?

za mene … :slight_smile:
Morate upisati najmanje jednu riječ za pretragu autora

za afana :
Bez rezultata.

ja dobijem rezultate ok (kad sam logiran i vršim pretragu), ali “logout” verzija neće jel to security issue ili?

Da, samo prijavljeni korisnici mogu koristiti pretraživanje.

ali kako to da ja ne postojim ? :slight_smile:

Kratak nick, vjerovatno riječju smatra string dugačak najmanje 3 znaka ili slično.

Misliš, dakle postojiš!

znam za to :slight_smile: zezam se…

Pa onda bi trebalo ispisati poruku a ne dozvoliti ljudima da pretražuju ali da ne dobiju rezultate.

[quote=adis]Ja dobijem sedam stranica kad pretražujem po autoru “afan”?

Mogu li detalji/screenshot ili sl?[/quote]
mogu ti napraviti screenshot ali ce biti totalno isti ako u ime autora uneses TH&^%S&^GUB
:smiley:

ali kako da ni trazenje po rijeci “amarok” ne daje ni jedan rezultat?

Ja imam 5 slova u nicku i pretraga neradi. Kada trazim recimo build-essential nedobijam ni jedan pogodak. Kada trazim gcc nijedan…

Evo upravo sam probao pretragu po autoru DadoV a onda sa keywords build-essential i radi. No mozda je bug (ja imam moderator status, mozda to ima neke veze?) jer pravo puno ljudi se zali na pretragu … Ako fakat ne radi to je ironicno jer se raji uvijek soli pamet da prvo koriste pretragu :smiley:

kada si logiran?

kada si logiran?[/quote]
Da, kada sam logiran.

adioe3: saljem ti PM

Nemoj meni, Adis je maintainer foruma, ja sam samo obicni smrtnik :smiley:

Bila je isključena opcija “Search all forums”, tako da ste mogli pretraživati samo pojedinačne podforume/kategorije.

Kako ste to mogli primjetiti? Na search stanici, ispod “search criteria” možete odabrati koji (pod)forum želite pretraživati. Ukoliko je dostupna, prva opcija jeste “Svi forumi”, inače dobijete prvo “Pravila ponašanja”, tako da nije ni čudno što ništa niste mogli naći.

Ima još neki problema sa searchom (indeksiranje za nove postove), to je vjerovatno ostalo od selidbe, sad ću provjeriti.

XYZ123

Edit:
Radi sada, nađe ovaj post po ključnoj riječi XYZ123. Reindeksirali smo čitav forum, ako i dalje imate problema prijavite u nastavku threada.

Ovo nije off topic…