[RIJEŠENO] Problem pri kopiranju fajlova na fat32 particiju

Error “Invalid parameters” while copying “/home/adna…ech Hints”.

Naime, ova poruka mi se pojavi kada pokusam zalijepiti neki fajl nakon sto ga kopiram . Unutar Linux particije sve ide ok. Doduse ni ovo se ne desava uvijek sa svim fajlovima, ali nisam skontao sa kojim.

Distribucija je Ubuntu 6.06.

Vjerovatno ima veze sa znakovima u nazivu fajla koje ne podržava FAT32. Ako baš moraš da koristiš FAT32, onda arhiviraj fajlove, pa arhivu snimi na FAT32.

Cudno… Ja nikad nisam imao takvu situaciju ( da nesto moze ,nesto ne moze) .De pastiraj /etc/fstab sadrzaj

Evo ga:

/etc/fstab: static file system information.

proc /proc proc defaults 0 0
/dev/hda6 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
/dev/hda3 /boot ext3 defaults 0 2
/dev/hda1 /media/hda1 vfat defaults,utf8,umask=007,gid=46 0 1
/dev/hda5 /media/hda5 vfat defaults,utf8,umask=007,gid=46 0 1
/dev/hda7 none swap sw 0 0
/dev/hdc /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0

Evo uspio sam. Nakon promjene imena radi. Recimo, jedan fajl koji se zvao “200 Linux komandi” pod takvim imenom nije se mogao kopirati, kad sam promjenio u nesto manje, radi. E sad, sta fali onom prvom imenu?

Izgleda da nece da kopira foldere/direktorije (fajl je nesto drugo u ovom slucaju :slight_smile: ) sa razmacima.Iskreno ne znam zasto.Cini mi se da % zamjenjuje razmak pa bi ja to preko konzole cp -R /home/mojeime/Desktop/Moj Folder /mnt/Windows/C/blabla (iako nisam siguran za ovo %) :slight_smile:

Nije % nego dodaš \ prije razmaka. Interesantno bi bilo: da li se isti problem dešava u konzoli ili samo u Nautilusu? (imam neki dojam da je Nautilus u pitanju…).

U konzoli još nisam probao. Sad sam na poslu, kad dođem kuću probam i javim:)

Skoro da ruku dajem da je do Nautilusa :wink:

EDIT: Pod KDE-om mi se ovo nikad ne dogadja, a FAT32 (i u zadnje vrijeme NTFS) koristim skoro pa svakodnevno

Ali evo, nevjerovatno. Sada sve radi bez problema.

desni klik pa rename , i onda klik na kraj imena fajla, i misim da tamo imas jedan space … opalis backspace pa enter, i onda se moze kopirati, nema veze kako se fajl,…
Pozdrav

desni klik pa rename , i onda klik na kraj imena fajla, i misim da tamo imas jedan space … opalis backspace pa enter, i onda se moze kopirati, nema veze kako se fajl,…
Pozdrav[/quote]
Mislim da je upravo bilo to. Zahvaljujem. Bezveze problem, ali nisam sam to uvidio.

Hm, mislim da Linux ni u kojem slucaju ne stvara problem kod ovakve gluposti. pa ovo su neke osnovne stvari kad se radi o kopiranju s jednog FS-a na drugi, a FAT32 je oooooodavno odlicno podrzan. Ne znam…

Upravo sam probao sa razmakom… Kopira savrseno.Gnome 2.16 Nautilus 2.14.1

Pa svi znamo da je FAT32 ooooooodavano podrzan :slight_smile:
Samo sto u je u ovom slucaju problem tamo sta sam napisao prije, … mislim u ovom slucaju na neki fajl koji se download i nakon toga zeli prebaciti na drugo mjesto… tada se javi greska koja je navedena, …moze se rijesiti kako je napisano ili kako je pokretac posta uradio da promjeni ime fajla u nesta drugo i onda kopira …

Pozd