Error “Invalid parameters” while copying “/home/adna…ech Hints”.
Naime, ova poruka mi se pojavi kada pokusam zalijepiti neki fajl nakon sto ga kopiram . Unutar Linux particije sve ide ok. Doduse ni ovo se ne desava uvijek sa svim fajlovima, ali nisam skontao sa kojim.
Vjerovatno ima veze sa znakovima u nazivu fajla koje ne podržava FAT32. Ako baš moraš da koristiš FAT32, onda arhiviraj fajlove, pa arhivu snimi na FAT32.
Evo uspio sam. Nakon promjene imena radi. Recimo, jedan fajl koji se zvao “200 Linux komandi” pod takvim imenom nije se mogao kopirati, kad sam promjenio u nesto manje, radi. E sad, sta fali onom prvom imenu?
Izgleda da nece da kopira foldere/direktorije (fajl je nesto drugo u ovom slucaju ) sa razmacima.Iskreno ne znam zasto.Cini mi se da % zamjenjuje razmak pa bi ja to preko konzole cp -R /home/mojeime/Desktop/Moj Folder /mnt/Windows/C/blabla (iako nisam siguran za ovo %)
Nije % nego dodaš \ prije razmaka. Interesantno bi bilo: da li se isti problem dešava u konzoli ili samo u Nautilusu? (imam neki dojam da je Nautilus u pitanju…).
desni klik pa rename , i onda klik na kraj imena fajla, i misim da tamo imas jedan space … opalis backspace pa enter, i onda se moze kopirati, nema veze kako se fajl,…
Pozdrav
desni klik pa rename , i onda klik na kraj imena fajla, i misim da tamo imas jedan space … opalis backspace pa enter, i onda se moze kopirati, nema veze kako se fajl,…
Pozdrav[/quote]
Mislim da je upravo bilo to. Zahvaljujem. Bezveze problem, ali nisam sam to uvidio.
Hm, mislim da Linux ni u kojem slucaju ne stvara problem kod ovakve gluposti. pa ovo su neke osnovne stvari kad se radi o kopiranju s jednog FS-a na drugi, a FAT32 je oooooodavno odlicno podrzan. Ne znam…
Pa svi znamo da je FAT32 ooooooodavano podrzan
Samo sto u je u ovom slucaju problem tamo sta sam napisao prije, … mislim u ovom slucaju na neki fajl koji se download i nakon toga zeli prebaciti na drugo mjesto… tada se javi greska koja je navedena, …moze se rijesiti kako je napisano ili kako je pokretac posta uradio da promjeni ime fajla u nesta drugo i onda kopira …