[RIJEŠENO] Problem sa Desktop Compiz!

Pozzz za sve članove foruma i Linux zajednice.Ja sam jedan od brojnih novih članova koji su sa windoza prešli na Linux.Koristim Ubuntu 8.10 desktop i imam problem sa prikazom na desktopu.Nakon podešavanja u pomenutoj aplikaciji,nešto oko micanja prozora,desktop se poremetio,pa kad otvorim bilo šta,taj novi prozor bude crn,i ne znam gdje je šta u njemu.Dalji rad u desktop okruženju postane nemoguć.Kako se kroz terminal može vratiti podešavanje i koje su komande?
P.S.Kad se logujem kao guest,normalno se može raditi,tu nema problema.

jeli graficka nvidia? jesi li spasavao promjene u xorg.conf datoteku? pokusaj sa

ili ako koristis emerald onda

veceras sam imao slican problem. nakon promjene rezolucije i spasavanja promjene u xorg.conf nestane mi obruba na prozorima. srecom imao sam backup xorg.conf datoteke. naime kad se logiram default rezolucija mi je bila 800600. nakon promjene rezolucije na 1024768 i pohrane promjene u xorg desi mi se taj bug. pokusaj naci datoteku xorg.conf.backup u /etc/X11 pa cemo dalje vidjet. mozda jos neko ima savjeta

Rješeno!Ipak moja int.grafika na laptopu nije podnijela sve te silne efekte.Uspio sam jedva “napamet” isključiti efekte i sve se normalizovalo.

xD! valja drzat stvari minimalisticki.