Eh vako.
Prilikom instalacije fvwm desava mi se jedan neobjasnjiv problem,iako sam isao sve po Read Me i Install.Onda nakon sto raspakujem paket fino pise sta trebam da radim a to je:
cofigure (OK)
make (OK)
make check (OK)
make install I ONDA OVDJE SE POJAVI NEKI ERROR
Ja koristim gdm za pokretanje, ali možeš u /home/user/.xinitrc ubaciti liniju “exec fvwm2” (bez navodnika) i onda kucaj startx. Samo, nemoj se previše nadati od default fvwm. Treba puno vremena da se podesi, ali kada se podesi, radi sve što želiš. Odličan WM.
Najbolje je da nađeš neku temu, pa pomoću nje podesi sve što želiš. A mogu ti poslati i svoju.
Uh sto sam se namucio sa ovim. :@
Natjerao sam ga da radi al neradi kako ja zelim pa sam zato prije par minuta bio promiran na format
Da mi se ovo nebi desavalo ponovo jel ja mogu na slijedeci sastanak donijeti HDD (moze sam a moze i u laptopu) pa da mi neko od vas mozda pomogne da ovo savladam.Plz
[quote]Ako je vaš prethodni OS bio Windows, vjerovatno ste naučili da programe instalirate tako što nađete neki zanimljiv program na Internetu, kliknete na link download, i onda par puta kliknete na Next eventualno unesete serijski broj itd.
Na Linuxu, programi se ne instaliraju tako! Instalacija programa je ustvari znatno lakša, ali ako pokušate raditi na “Windows način”, a nemate prijašnjeg iskustva sa sistemom, možete vrlo lako dovesti vaš Linux sistem u neupotrebljivo stanje tako da je potrebna reinstalacija.
Instalacija softvera na Linuxu u par jednostavnih koraka:
pronađete zanimljiv program na Internetu
zapišite njegovo ime
otvorite program za instalaciju softvera koji je došao uz vašu distribuciju (Yast, Rpmdrake, KPackage, Synaptic…)
potražite program pod tim imenom na listi
ubacujte originalne CDove vaše distribucije po potrebi
Vidite sada zašto je korisno imati što je moguće više CDova :)[/quote]