[RIJEŠENO] Problem sa fvwm

Eh vako.
Prilikom instalacije fvwm desava mi se jedan neobjasnjiv problem,iako sam isao sve po Read Me i Install.Onda nakon sto raspakujem paket fino pise sta trebam da radim a to je:
cofigure (OK)
make (OK)
make check (OK)
make install I ONDA OVDJE SE POJAVI NEKI ERROR

Sta bi mogao biti proble kako da ga otklonim?!

Navedi koji error, pa cemo ti onda moci reci…

Jesi radio make install kao root?

Pošalji grešku.

Evo uspio sam make install :smiley:
Greska korisnika :smiley:

Al pojavio se sada novi problem a to je kako da ga startujem?

PS
bono da nisam vidio one screenshotove na Tigar topicu nikad se nebih ovako peglao.

Ja koristim gdm za pokretanje, ali možeš u /home/user/.xinitrc ubaciti liniju “exec fvwm2” (bez navodnika) i onda kucaj startx. Samo, nemoj se previše nadati od default fvwm. Treba puno vremena da se podesi, ali kada se podesi, radi sve što želiš. Odličan WM.

Najbolje je da nađeš neku temu, pa pomoću nje podesi sve što želiš. A mogu ti poslati i svoju.

Vec sam pokupio onu tvoju temu Guli-Simply-v1.5 :smiley:

Uh sto sam se namucio sa ovim. :@
Natjerao sam ga da radi al neradi kako ja zelim pa sam zato prije par minuta bio promiran na format :frowning:

Da mi se ovo nebi desavalo ponovo jel ja mogu na slijedeci sastanak donijeti HDD (moze sam a moze i u laptopu) pa da mi neko od vas mozda pomogne da ovo savladam.Plz

Koja to distribucija nema fvwm(2) u svom repertoaru da ubuduće klonim ruke od nje ??

Upravo…

http://start.linux.org.ba/Instalacija_programa

Pročitati ovo jedno 10 puta dok ne uđe u glavu:

[quote]Ako je vaš prethodni OS bio Windows, vjerovatno ste naučili da programe instalirate tako što nađete neki zanimljiv program na Internetu, kliknete na link download, i onda par puta kliknete na Next eventualno unesete serijski broj itd.
Na Linuxu, programi se ne instaliraju tako! Instalacija programa je ustvari znatno lakša, ali ako pokušate raditi na “Windows način”, a nemate prijašnjeg iskustva sa sistemom, možete vrlo lako dovesti vaš Linux sistem u neupotrebljivo stanje tako da je potrebna reinstalacija.
Instalacija softvera na Linuxu u par jednostavnih koraka:

1. pronađete zanimljiv program na Internetu
  2. zapišite njegovo ime
  3. otvorite program za instalaciju softvera koji je došao uz vašu distribuciju (Yast, Rpmdrake, KPackage, Synaptic…)
  4. potražite program pod tim imenom na listi
  5. ubacujte originalne CDove vaše distribucije po potrebi
    Vidite sada zašto je korisno imati što je moguće više CDova :)[/quote]

Možeš ponijeti.