popravio sam ovo sinoc, ali mi nije jasno zasto se to desilo uopste.
mozda zbog ovog
FreeBSD Bind 9 Issue:
The Bind 9 port was updated on September 6 to 9.3.2.1. The update included changes to FreeBSD’s ports system which are incompatible with previous versions. This update may result in Bind being improperly installed on some systems. The following command will resolve this issue on this server. This issue will also be addressed in future releases of cPanel’s software.
Uradio sam sta predlazu ali mi se poruka i dalje pojavljuje.
nije ni meni jasno zasto spominju freeBSD. Ovo mi je izaslo u vrhu cPanela. Inace je Fedora na serveru. Ispod teksta ima link click here to fix the problem. Kliknem i on kao skine neke fixove, ali poruka ostaje i dalje.
bez navodnika naravno … i kazes nam sta ti je rekao server i daj nam malo vise detalja iz logova
logove ces naci u /var/log diru
pogledaj dali ima “daemon.log” to ce biti korisno , takodje pogledaj dali bind tj. named pravi neki log i njega nam mozes pastirati …
Pa iz onog loga se da zaključiti da su morali promijeniti conf datoteku zbog neke nekompatibilnosti između verzija, a promjena ownera je nastala slučajno… mislim naravno da se to ne bi smjelo dešavati savjetujem ti da obiđeš još FreeBSD foruma i vidiš da li se to dešavalo i drugima.