Planiram instalirati Unbutu 6.10, sa INFO DVD-a sam kopirao RAR datoteku za koju znam da je treba sprziti na CD ali ne i kako…tj trebam li prvo raspakirati datoteku pa sprziti ili…? Drugo pitanje imam patriciju od 30Gb na koju planiram instalirati Unbutu, eh sada mi treba savjet kako rucno podesiti particije tj SWAP,ROOT i koliko bi im prostora dodjelio (imam i Patrition Magic ako pomaze). To patricioniranje mi je ujedno i najkomplikovanije jer zelim Linux instalirati na tu slobodnu particiju pa bi mi tu pomoglo detaljnije objasnjenje! Evo i konfiguracije AMD 3800+ Dual Core. 2Gb DDRII 800Mgz, ATI Radeon x1600XT, SATA II 160Gb disk…
swap ide otprilike 1.5RAM, pa bi kod tebe bilo 1.52048MB, a za root (/) ono što ostane
kad staviš ubuntu live cd i dođeš do particija moći ćeš “glat” odabrati, brisati, resizovati itd… probaj, ništa se ne zapiše dok ne uzmeš APPLY, ili ako ti je ćejf onda sa PMagicom napravi ove dvije particije i odaberi ih prilikom instalacije
prženje ubuntu-a:
btw to nije .rar arhiva već .iso, ali pošto je winrar - associeted sa tim onda tebi izgleda kao da je to rar fajl
otvoriš neki program za prženje cd/DVD-ova i u njemu nađeš “burn image” i onda pronađi taj .iso file…
btw bilo je ovo 100 puta na forumu malo si trebo pregledati…
Enjoy
Hvalati Puno,to sa przenjem sam odradio i ispalo je OK (svidja mi se alikacija koja se sama pokrene a sad cu se baciti na instalaciju…to patricioniranje me je najvise brinulo jer kod win samo odaberes i on se sam instalira a ovdje se mora podesiti…hvala jos jednom…bice jos pitanja to je garant ali cu sada malo brovsati forum