[RIJESENO]Skriven zauzeti prostor na hdd-u?

Pomagajte!
Naime,nesto sam prebacivala sa dvd-a na racunar pa onda przila to ponovo na dr dvd(morala sam zbog neceg drugog) i ti fajlovi su naravno,kada sam ih prebacila na racunar dobili onu ikonu sa katancem(dakle sa root privilegijama).Nakon przenja te fajlove sam kao root iz nautilusa pobrisala a takodje i iz trash-a ovom komandom : sudo rm -rf .local/share/Trash/* (sa njom inace i brisem sve fajlove koji se inace ne mogu iz trash-a normalno izbrisati).

Ali problem je sada u tome da mi i pored toga “disk usage analyzer” pokazuje da imam samo slobodno 6,3gb a zauzeto 13,5 a ukupna particija je dakle 19,8gb!!!Nemoguce je da je zauzece ovoliko jer sam prije kopiranja ovih fajlova na racunar imala upravo oko 13gb slobodnog prostora a zauzeto oko 7gb.
Pa ako neko zna kako da nadjem gdje se kriju ti lopovi od fajlova pa da to pobrisem i oslobodim prostor???
HVALA LIJEPA NA EVENTUALNIM ODGOVORIMA:-)
POZZ

Edit: radi se o ubuntu 8.10 distru

Ubicu se!!!Nasla sam fajlove ali nikako da ih izbrisem!!!Nalaze se u root folderu u /.local/share/Trash/files/ ali kad ih obrisem iako za to imam root privilegije oni nestanu na sekund i opet se pojave ponovo!!!Probala sam i sa ctrl+alt+f1 pa preko root konzole da pobrisem(sudo rm -rf /.local/share/Trash/files/*) ali ni ovo ne pomaze.Fajlovi su opet prisutni!!!Ne znam zasto ne moze,mozda nesto koristi fajlove pa ne moze ali sta bi to moglo biti ne kontam.
Poludila sam vise!!!

Hajd prvo:

sudo cd /
sudo du -sch *

pastiraj ovdje

[quote=amar-ze]Hajd prvo:

sudo cd /
sudo du -sch *

pastiraj ovdje[/quote]
5,7M aircrack-ng-0.9.3
4,0K bin
13M cygwin
8,0K Desktop
25M Documents
152K Dopuna article-a tutorial by ZoX.doc
0 Examples
1,1M gconf-back
4,0K GrabIt Downloads
3,1M kismet-2007-01-R1b
136M klibido
20K LimeWire
60K mozilla.pdf
4,0K Music
4,0K Newsbin Download
232K obavjestenje.pdf
17M Pictures
4,0K Public
4,0K Templates
4,0K Videos
36K virtual-drives
728K YENC PP
200M total

Ovo prvo kad kucam(sudo cd /) kaze da je unknown comand!!??

Rijesila sam.Obrisala sam preko “gksudo nautilus” pa nasla fino trash folder i njega direktno obrisala!!!Jako cudno je to da fajlove unutar ovog foldera nije htjelo da obrise,dakle te moje fajlove,ali je citav trash folder obrisan uspjesno.
Hvala anyway.Pozz

dobro je, bar se nećeš ubit heh

Malo je falilo:-))))