[RIJEŠENO] Suse 10.2: Kako 5 CD da spojim u 1 DVD

ovako kao sto znate nisam mogao da skinem dvd jer je tezak 3 i jace gb, pa sam zato skidao cd po cd vremenom sam sakupio sva 5 diska,ali me sada interesujedali je moguce da ih spakujem i kako na jedan dvd a dabude normalno bootabilan.lakse je a i manje mesta zauzima 1 nego 5,a i ovako i onako se sjebu vremenom tih pet ako je ikako moguce volio bih da mi neko pokaze step by step sto se kaze hvala

Tesko, lakse je skinuti drugi koji je na DVD-u, ionako svakih 6 mjeseci izlazi druga verzija, tako nakon godinu i po do dvije trebalo bi preinstalirati da bude aktuelna.

Nije tesko uopste :slight_smile:
Mozes to ucinit na 2 nacina ili skines sledecu skriptu http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=146800&package_id=163319 i sa njom to odradis …naravno citanje rada same skripte se podrazumjeva (u biti funkcionise vrlo primitivno i efikasno)

ili
to cinis rucno tako sto mountas na loop sve ISOs i kopiras ih u jedan Directory zatim izvedes male izmjene sa editorom i chmod-om zatim konacni ISO (1+2+3+4+5CD = 1 DVD) odradis sa mkisofs i nakon toga “ispeces” sa K3b

U svakom slucaju za detaljnije upute malo proguglaj
’hint opensuse.org je recimo prva adresa za takva pitanja i sl

Ach Sieben, jesi li siguran da će yum ili kak se već to zove moći pretražiti DVD ako u root folderu CD-a ne vidi
neke fajlove koji će tom nekom yum-u nešto reći o nekim paketima?
Ako da, onda bih i ja to probao sa svojim Sarge CD-ovima. Ali što bi to radio, kad ću si naručivati Etch DVD-ove…
:smiley:

canci, “male izmjene sa editorom” - na opensuse.org ima specificirano koje fajlove treba editovati i šta staviti u njih. Čak mislim da je nekad to bilo i na ovom forumu ali ne mogu sad da nađem.

Evo HoWto
http://en.opensuse.org/Making_a_DVD_from_CDs

canci, dobro ne koriste svi BuBuntu .)

die7: Wow, koja prednost! Eto, namah idem preći na ŠminkUSE! :slight_smile:

Ne znam sa mislis sa tim da kazes, mada me bas i ne intresuje…samo sam dao pomoc na trazeno pitanje…licno ni sam ne koristim Suse ali isto tako ne drzim mnogo do poredjenja dobrih i losih distribucija jer ni jedna nije po sebi toliko dobra ili losa da neko ko zna osnove linuxa ne moze da dovede tuxa u red…uglavnom oni koji ne poznaju rad *nix sistema se ljepe za jednu “most Favorite” kada im sve stima nakon instalacije i naginju ocrnjavanju drugih “ne Funcionalnih Distribucija” a pri tome su upravo oni koji ne Funkcionisu…

…e hajd ti sad fino se igraj sa svojim Debianom djecko :), il trazi nekog drugog za zejeb**

istina die7 . nema bolje i losije samo kako ti sjedne !
ja sam na suse-u od 9.0 pa sam i ostao na njemu , a ima i do arhitekture .
tad sam uzeo amd 64 i noob pa sam dobio knjigu suse bible i tako to !

ljudi hvala vama svima pomogli ste mi dosta ja ti sad trenutno ove cd susea imam u windowsu xp tu sam ih skinuo svih 5,pa kontam ovo sto ste mi rekli do sada zato treba da imam linux a ja ga imam ali ubuntu koji mi nije legao bas najbolje. mene interesiju dali mogu ovo da poslozim u windowsu svih 5 cd na jedan dvd a da bude bootabilan kasnije jer hocu da ga instaliram ali kad poslozim komp i sredim sve particijepa bi mi dobro doslo da to sredim sad a ne posle hvala unapred sve najbolje

kako obratno ako ko zna? dakle dvd u 5 cd-a? imam 2 kompa koji nemaju dvd citac, samo 1 ima.

Imas free zonu i skines…

vrlo pametno…trebalo mi je pola mjeseca da skinem ovaj dvd, a bas i nemam vremena. dakle, ako ko zna, ja cekam…

pitaj na:
irc.freenode.net, #suse
ako je moguće oni će ti reći. ili pogledaj www.opensuse.org, ili google.com

Pola mjeseca za DVD? Ja krenem spavati oko 1,ustanem oko 10 DVD skinut ( i to vjerovatno negdje oko 6-7 ujutro).Pola mjeseca ccc.Ja ti govorim najlaksi i najbezbolniji nacin a ti guglaj…

@amar-ze: fakat pročitaj ponovo šta si napisao, nemaju svi privilegiju koja se zove broadband.

@Ico: molim te da otvaraš nove teme tamo gdje pitanje nije isto (ovdje nije), a da ne oživljavaš prastare.