[RIJEŠENO]Sve sam pokusao-ADSL on SuSe

Ljudi prelistao sam sav forum i skoro sve pokusao ali nemogu uspostaviti ADSL konekciju na SuSE 10.1:

Pokusao preko YasTA normala, KnetworkManager kliknem i lafo konektuje se i onda mi napise da sam kao konektovan ali nisam jer nemogu otvoriti nista na netu :frowning:

Pokuso preko RP-PPPOE opet problem kada otkucam rp-pppoe-start ako nije samo idu tackice i na kraju izbaci Timed Out cini mi se :frowning:

Modem je SpeedTouch koji se spoji preko mrezne kartice… Stvarno vi se neznam sta da radim :frowning:

Heh

Evo ovako http://bakir.linux.org.ba/pppoe/ :).Ja sam svoj prvi suse ovako postavio

Tryed . not workin :frowning:

Pise meni ono kao connecting i onda se lafo konektuje ali nemogu nsita otvoriti… neznam u chemu je problem ali izludjuje me :frowning: i na Sabayonu mi se pod KDE isto desavalo :frowning:

jbote jedina distribucija na kojoj mi je ADSL radio je bila Fedora Core 5 :frowning: ovo ostalo sve naki fantomi…

Ima li itko jos kakav prijedlog, u cemu bi mogao biti problem :confused:

dobri su ovi sto sve pokusavaju…

http://10.0.0.138 -> Advanced -> Easy setup -> RoutedPPPoE itd…

Pokusao sam i to vidio sam na forumu citavo objasnjene i uopste nece da otvori 10.0.0.138 :frowning:

mrezna mora biti na Automatic IP/DHCP… Ako opet nece probaj staviti rucno adresu 10.0.0.1 i gateway 10.0.0.138. NE zaboravi staviti DNSove 195.222.32.10 i 195.222.32.20.

Evo sta mi kaze RP PPPOE:
RP-PPPOE:

-Podesio sam sve kako treba u rp pppoe setupu

*kada ukucam pppoe-status dobijem:

pppoe-status: Link is down (can’t read pppoe PID file /var/run/pppoe.conf-pppoe.pid.pppoe)

*kada ukucam pppoe-start dobijem:

linux-kqmt:/home/sale # pppoe-start
…TIMED OUT

Nakon toga sam ukucao ifconfig eth0 up i ponovo pppoe-start i dobijem opet isto: TIMED OUT i isto cant read PID kada trazim STATUS

Probat cu sada to rucno podesiti u Yastu :confused:

Obzirom da sam imao isti takav modem i znam hrpu ljudi koji ga imaju i NIKO nije imao takvih problema osim tebe - može li biti da imaš neki drugi problem? (neispravan modem, kabl, loša konekcija…)

hmmm pow WinXPom radi kako vidite :slight_smile: tako da zaista neznam sta mu je :frowning: :frowning: :frowning:

Sada jedno pitanje moze li biti da je do mrezne kartice ?? jer ovo mi je novi racunar… i otkako sam ga uzeo desava mi se pocesto kada se starta WinXP da nemogu na net i onda odem u Device Manager i vidim na mreznoj zuti krug i uzvicnik i pise: Device could not start… pa moram da je Disableam i onda Enableam i onda proradi…

Isto tako mi se desava da kad se konektujem da odma pukne veza i nakon Rekonektovanja sve radi najnormalnije :frowning: ??

Cudne stvari mi se desavaju…

P.S. mrezna je nvidiina integrisana: maticna: MSI K9n nforce 550

[quote=loodi^sale]hmmm pow WinXPom radi kako vidite :slight_smile: tako da zaista neznam sta mu je :frowning: :frowning: :frowning:

Sada jedno pitanje moze li biti da je do mrezne kartice ?? jer ovo mi je novi racunar… i otkako sam ga uzeo desava mi se pocesto kada se starta WinXP da nemogu na net i onda odem u Device Manager i vidim na mreznoj zuti krug i uzvicnik i pise: Device could not start… pa moram da je Disableam i onda Enableam i onda proradi…

Isto tako mi se desava da kad se konektujem da odma pukne veza i nakon Rekonektovanja sve radi najnormalnije :frowning: ??

Cudne stvari mi se desavaju…

P.S. mrezna je nvidiina integrisana: maticna: MSI K9n nforce 550[/quote]
kupi/posudi drugu mrežnu 5-6KM, da se “oslobodiš” sumnje

meni isto tako slicno bilo sa mojim DSL-om. Naime ja sam mislio da je pppoe i tako pokusao konfiguraciju i nikako nije islo, a pod windowsima odmah. Dok nisam skontao da ustvari modem je i router tako da ti se ponasa kao DHCP, DNS i deafult gateway. Pokusaj jednostavno otici na network adapters i tamo uljuci obtain IP autmagically i vidi 'oce li prorarditi.

ch

Necu ti nista reci nazivcira me… eto niko se prije tebe nije tog sjetio i otktrio si to u vezi routera…

===============================================================

Ubacio Dlink mreznu karticu… nastimam preko RP PPPOE konektujem se sa pppoe-start,radi i pppoe-status izbaci mi sve info i RX I TX packets… sve radi ali opet nemogu apsolutno nista otvoriti… probao sam i iskljuciti Firewall…

Sad je vec naucna fantastika ovaj problem :frowning:

route add default ppp0 ili dsl0(ako ti ovo prikazuje ifconfig). Takodje ne bi bilo lose da si odma ostavio output route komande

HVAAALAAAAAAAAAAAAAAAAA

Kada sam dodao: " route add default ppp0 " odjednom sve proradi…

Moze li mi sada neko objasniti u chemu je bio problem, zasto sam morao ovo napisati, zasto sve nije od pocetka radilo :confused: ono otprilike gdje je bio zajeb, i otkud zajeb na frisko instaliranom SuSetu… fakat sam sad ono radoznao :slight_smile: