Ljudi prelistao sam sav forum i skoro sve pokusao ali nemogu uspostaviti ADSL konekciju na SuSE 10.1:
Pokusao preko YasTA normala, KnetworkManager kliknem i lafo konektuje se i onda mi napise da sam kao konektovan ali nisam jer nemogu otvoriti nista na netu
Pokuso preko RP-PPPOE opet problem kada otkucam rp-pppoe-start ako nije samo idu tackice i na kraju izbaci Timed Out cini mi se
Modem je SpeedTouch koji se spoji preko mrezne kartice… Stvarno vi se neznam sta da radim
Pise meni ono kao connecting i onda se lafo konektuje ali nemogu nsita otvoriti… neznam u chemu je problem ali izludjuje me i na Sabayonu mi se pod KDE isto desavalo
jbote jedina distribucija na kojoj mi je ADSL radio je bila Fedora Core 5 ovo ostalo sve naki fantomi…
Ima li itko jos kakav prijedlog, u cemu bi mogao biti problem
mrezna mora biti na Automatic IP/DHCP… Ako opet nece probaj staviti rucno adresu 10.0.0.1 i gateway 10.0.0.138. NE zaboravi staviti DNSove 195.222.32.10 i 195.222.32.20.
Obzirom da sam imao isti takav modem i znam hrpu ljudi koji ga imaju i NIKO nije imao takvih problema osim tebe - može li biti da imaš neki drugi problem? (neispravan modem, kabl, loša konekcija…)
hmmm pow WinXPom radi kako vidite tako da zaista neznam sta mu je
Sada jedno pitanje moze li biti da je do mrezne kartice ?? jer ovo mi je novi racunar… i otkako sam ga uzeo desava mi se pocesto kada se starta WinXP da nemogu na net i onda odem u Device Manager i vidim na mreznoj zuti krug i uzvicnik i pise: Device could not start… pa moram da je Disableam i onda Enableam i onda proradi…
Isto tako mi se desava da kad se konektujem da odma pukne veza i nakon Rekonektovanja sve radi najnormalnije ??
Cudne stvari mi se desavaju…
P.S. mrezna je nvidiina integrisana: maticna: MSI K9n nforce 550
[quote=loodi^sale]hmmm pow WinXPom radi kako vidite tako da zaista neznam sta mu je
Sada jedno pitanje moze li biti da je do mrezne kartice ?? jer ovo mi je novi racunar… i otkako sam ga uzeo desava mi se pocesto kada se starta WinXP da nemogu na net i onda odem u Device Manager i vidim na mreznoj zuti krug i uzvicnik i pise: Device could not start… pa moram da je Disableam i onda Enableam i onda proradi…
Isto tako mi se desava da kad se konektujem da odma pukne veza i nakon Rekonektovanja sve radi najnormalnije ??
Cudne stvari mi se desavaju…
P.S. mrezna je nvidiina integrisana: maticna: MSI K9n nforce 550[/quote]
kupi/posudi drugu mrežnu 5-6KM, da se “oslobodiš” sumnje
meni isto tako slicno bilo sa mojim DSL-om. Naime ja sam mislio da je pppoe i tako pokusao konfiguraciju i nikako nije islo, a pod windowsima odmah. Dok nisam skontao da ustvari modem je i router tako da ti se ponasa kao DHCP, DNS i deafult gateway. Pokusaj jednostavno otici na network adapters i tamo uljuci obtain IP autmagically i vidi 'oce li prorarditi.
Ubacio Dlink mreznu karticu… nastimam preko RP PPPOE konektujem se sa pppoe-start,radi i pppoe-status izbaci mi sve info i RX I TX packets… sve radi ali opet nemogu apsolutno nista otvoriti… probao sam i iskljuciti Firewall…
Kada sam dodao: " route add default ppp0 " odjednom sve proradi…
Moze li mi sada neko objasniti u chemu je bio problem, zasto sam morao ovo napisati, zasto sve nije od pocetka radilo ono otprilike gdje je bio zajeb, i otkud zajeb na frisko instaliranom SuSetu… fakat sam sad ono radoznao