ne znam kako se desilo, ali sam “izgubio” citav jedan folder u projektu. jednostavno NESTAO dok sam radi na njemu?!?!? (da li je to kakav bug u Zend-u ii nesto drugo - nemam pojma. ai ga definitivno nisam obrisao) jedino sto je mozda moguce da sam ga ne namjerno “povikao” u neki drugi folder.
posto sam radio sa na par file-ova u tom folderu njihov datum zadnje modifikacije je danasnji.
interesuje me kako da u komandnoj liniji nadjem file cija zadnja modifikacija je danas?
problem rijesen. folder u stvari nije bio izbrisan nego je, nemam pojma kako, promijenio ime u jedan od file-ova unutar tog folder-a?!?!?!? bio mi je pred nosom cijelo vrijeme ali ga nisam prepozn’o.
no, moje pitanje stoji jos uvijek. mozda mi zatreba nekom drugom prilikom.
p.s. imal’ ko kakv link/tutorijal/pdf knjigu gdje mogu nauciti nesto o “subversions”
find /path/where/to/search/ -type d -cmin Xyz -print
pogledaj manual page od find komande da saznas sta -type radi i sta -cmin radi (mozes koristiti i -atime il tako nesto, sve zavisi sta ti tacno treba)…
pogledaj manual page od find komande da saznas sta -type radi i sta -cmin radi (mozes koristiti i -atime il tako nesto, sve zavisi sta ti tacno treba)…[/quote]
hvala
pogledaj manual page od find komande da saznas sta -type radi i sta -cmin radi (mozes koristiti i -atime il tako nesto, sve zavisi sta ti tacno treba)…[/quote]
k’o da sam znao!
medutim, ovdje mi nesto ne stima. sta god sam probao nisam dobio korektan rezultat?
#$> find includes/ -mmin -36000 (pretrazi sve file-ove koji su modifikovani u zadnjih deset sati)
mi izbaci i hrpu nekih file-ova (images) koej DEFINITIVNO NISAM NI OTVARAO A KAMOLI MODIFIKOVAO?!?
#$> find includes/ -type d -mmin -36000 (pretrazi sve direktorije koji su modifikovani u zadnjih deset sati)
mi izbaci sve pod-direktorije od includes - bez obzira da li sam ih dirao ili ne?
siguran.
naparvio sam izmjene na nekoliko fajlova, ali nisam vodio evidenciju koji su to fajlovi.
sada treba da napravim update sa TIM fajlovima. ako zaboravim na neki moze biti svasta
siguran.
naparvio sam izmjene na nekoliko fajlova, ali nisam vodio evidenciju koji su to fajlovi.
sada treba da napravim update sa TIM fajlovima. ako zaboravim na neki moze biti svasta :D[/quote]
dali imas na masini neki index engine il tako nesto, sto ti indexira stvari koje se nalaze na disku ? moguce da je ta stvarka pristupala fajlovima , pa ih find nadje kao otvarane/modifikovane -…
siguran.
sada treba da napravim update sa TIM fajlovima. ako zaboravim na neki moze biti svasta :D[/quote]
dali imas na masini neki index engine il tako nesto, sto ti indexira stvari koje se nalaze na disku ? moguce da je ta stvarka pristupala fajlovima , pa ih find nadje kao otvarane/modifikovane -…[/quote]
iao sam onaj beagel ali sam ga (nadam se) ukin’o jer mi je uzimao dosta procesa.
ali, ovo opet nema logike. ako je cak i beagel pristupio i “modifikovao” file onda bi opet trebao da se pojavi jer ja trazim sve fieove modifikovanu U ZADNJIH NEKOLIKO SATI, kontas?
k’o da sam znao!
medutim, ovdje mi nesto ne stima. sta god sam probao nisam dobio korektan rezultat?
#$> find includes/ -mmin -36000 (pretrazi sve file-ove koji su modifikovani u zadnjih deset sati)
mi izbaci i hrpu nekih file-ova (images) koej DEFINITIVNO NISAM NI OTVARAO A KAMOLI MODIFIKOVAO?!?
#$> find includes/ -type d -mmin -36000 (pretrazi sve direktorije koji su modifikovani u zadnjih deset sati)
mi izbaci sve pod-direktorije od includes - bez obzira da li sam ih dirao ili ne?[/quote]
evo gledaj sta pise u find manualu:
-mmin n
File's data was last modified n minutes ago.
ti imas 36000 to znaci da trazis fajlove koji su modifikovani zadnjih 36000 minuta -> 36000/60 -> 600 (sati) / 24 (sata po danu) -> 25 (dana)
znaci gore tvoja komanda trazi fajlove koji su modifikovani zadnjih 25 dana … prepravi kalkulaciju vremena i to ce ti radit (kod mene radi kako treba)…
k’o da sam znao!
mi izbaci sve pod-direktorije od includes - bez obzira da li sam ih dirao ili ne?[/quote]
evo gledaj sta pise u find manualu:
-mmin n
File's data was last modified n minutes ago.
ti imas 36000 to znaci da trazis fajlove koji su modifikovani zadnjih 36000 minuta -> 36000/60 -> 600 (sati) / 24 (sata po danu) -> 25 (dana)
znaci gore tvoja komanda trazi fajlove koji su modifikovani zadnjih 25 dana … prepravi kalkulaciju vremena i to ce ti radit (kod mene radi kako treba)…[/quote]
UH! citam minuta a “prevodim” sekunda. ja mislio 10 sati (60x60x10)
kao sto neko jednom rece: “kad odes kod jarana da mu popravis kompjuter PRVO provjeri da li je ustekan u struju!”