[RIJESENO] trazenje file-a sa speificnim datumom zadnje izmjene

ne znam kako se desilo, ali sam “izgubio” citav jedan folder u projektu. jednostavno NESTAO dok sam radi na njemu?!?!? (da li je to kakav bug u Zend-u ii nesto drugo - nemam pojma. ai ga definitivno nisam obrisao) jedino sto je mozda moguce da sam ga ne namjerno “povikao” u neki drugi folder.

posto sam radio sa na par file-ova u tom folderu njihov datum zadnje modifikacije je danasnji.

interesuje me kako da u komandnoj liniji nadjem file cija zadnja modifikacija je danas?

hvala za svaku pomoc.

problem rijesen. folder u stvari nije bio izbrisan nego je, nemam pojma kako, promijenio ime u jedan od file-ova unutar tog folder-a?!?!?!? bio mi je pred nosom cijelo vrijeme ali ga nisam prepozn’o. :smiley:

no, moje pitanje stoji jos uvijek. mozda mi zatreba nekom drugom prilikom.

p.s. imal’ ko kakv link/tutorijal/pdf knjigu gdje mogu nauciti nesto o “subversions”

za subversion evo knjige ovdje : http://svnbook.red-bean.com/

za trazenje po datumu :

find /path/where/to/search/ -type d -cmin Xyz -print

pogledaj manual page od find komande da saznas sta -type radi i sta -cmin radi (mozes koristiti i -atime il tako nesto, sve zavisi sta ti tacno treba)…

[quote=maher_]za subversion evo knjige ovdje : http://svnbook.red-bean.com/

za trazenje po datumu :

pogledaj manual page od find komande da saznas sta -type radi i sta -cmin radi (mozes koristiti i -atime il tako nesto, sve zavisi sta ti tacno treba)…[/quote]
hvala
:slight_smile:

[quote=maher_]za subversion evo knjige ovdje : http://svnbook.red-bean.com/

za trazenje po datumu :

pogledaj manual page od find komande da saznas sta -type radi i sta -cmin radi (mozes koristiti i -atime il tako nesto, sve zavisi sta ti tacno treba)…[/quote]
k’o da sam znao! :smiley:

medutim, ovdje mi nesto ne stima. sta god sam probao nisam dobio korektan rezultat?

#$> find includes/ -mmin -36000 (pretrazi sve file-ove koji su modifikovani u zadnjih deset sati)
mi izbaci i hrpu nekih file-ova (images) koej DEFINITIVNO NISAM NI OTVARAO A KAMOLI MODIFIKOVAO?!?

#$> find includes/ -type d -mmin -36000 (pretrazi sve direktorije koji su modifikovani u zadnjih deset sati)
mi izbaci sve pod-direktorije od includes - bez obzira da li sam ih dirao ili ne?

Jesi li SIGURAN da ih nisi mijenjao :wink:

siguran.
naparvio sam izmjene na nekoliko fajlova, ali nisam vodio evidenciju koji su to fajlovi.
sada treba da napravim update sa TIM fajlovima. ako zaboravim na neki moze biti svasta :smiley:

siguran.
naparvio sam izmjene na nekoliko fajlova, ali nisam vodio evidenciju koji su to fajlovi.
sada treba da napravim update sa TIM fajlovima. ako zaboravim na neki moze biti svasta :D[/quote]
dali imas na masini neki index engine il tako nesto, sto ti indexira stvari koje se nalaze na disku ? moguce da je ta stvarka pristupala fajlovima , pa ih find nadje kao otvarane/modifikovane -…

siguran.
sada treba da napravim update sa TIM fajlovima. ako zaboravim na neki moze biti svasta :D[/quote]
dali imas na masini neki index engine il tako nesto, sto ti indexira stvari koje se nalaze na disku ? moguce da je ta stvarka pristupala fajlovima , pa ih find nadje kao otvarane/modifikovane -…[/quote]
iao sam onaj beagel ali sam ga (nadam se) ukin’o jer mi je uzimao dosta procesa.
ali, ovo opet nema logike. ako je cak i beagel pristupio i “modifikovao” file onda bi opet trebao da se pojavi jer ja trazim sve fieove modifikovanu U ZADNJIH NEKOLIKO SATI, kontas?

[quote=afan][quote=maher_]za subversion evo knjige ovdje : http://svnbook.red-bean.com/

za trazenje po datumu :

medutim, ovdje mi nesto ne stima. sta god sam probao nisam dobio korektan rezultat?

#$> find includes/ -mmin -36000 (pretrazi sve file-ove koji su modifikovani u zadnjih deset sati)
mi izbaci i hrpu nekih file-ova (images) koej DEFINITIVNO NISAM NI OTVARAO A KAMOLI MODIFIKOVAO?!?

#$> find includes/ -type d -mmin -36000 (pretrazi sve direktorije koji su modifikovani u zadnjih deset sati)
mi izbaci sve pod-direktorije od includes - bez obzira da li sam ih dirao ili ne?[/quote]
evo gledaj sta pise u find manualu:

-mmin n File's data was last modified n minutes ago.
ti imas 36000 to znaci da trazis fajlove koji su modifikovani zadnjih 36000 minuta -> 36000/60 -> 600 (sati) / 24 (sata po danu) -> 25 (dana)

znaci gore tvoja komanda trazi fajlove koji su modifikovani zadnjih 25 dana … prepravi kalkulaciju vremena i to ce ti radit (kod mene radi kako treba)…

[quote=maher_][quote=afan][quote=maher_]za subversion evo knjige ovdje : http://svnbook.red-bean.com/

za trazenje po datumu :

mi izbaci sve pod-direktorije od includes - bez obzira da li sam ih dirao ili ne?[/quote]
evo gledaj sta pise u find manualu:

-mmin n File's data was last modified n minutes ago.
ti imas 36000 to znaci da trazis fajlove koji su modifikovani zadnjih 36000 minuta -> 36000/60 -> 600 (sati) / 24 (sata po danu) -> 25 (dana)

znaci gore tvoja komanda trazi fajlove koji su modifikovani zadnjih 25 dana … prepravi kalkulaciju vremena i to ce ti radit (kod mene radi kako treba)…[/quote]
UH! citam minuta a “prevodim” sekunda. ja mislio 10 sati (60x60x10)
:smiley:

kao sto neko jednom rece: “kad odes kod jarana da mu popravis kompjuter PRVO provjeri da li je ustekan u struju!”
:smiley: :smiley: :smiley:

bas si MAHER!
:smiley: