[RIJEŠENO] Ubuntu 7.10 instalacija programa, mp3 podrška

PoZzz svima…

ovako…imam problema sa ubuntu 7.10.

1. ne mogu da uradim apt-get install “nesto” (javlja ofo : [ kavaz@makina:~$ sudo su
    [sudo] password for kavaz:
    root@makina:/home/kavaz# apt-get install wine
    Čitam spiskove paketa… Done
    Gradim stablo zavisnosti
    Reading state information… Done
    E: Couldn’t find package wine
    root@makina:/home/kavaz#
    … i tako za bilo koji packet kad kucam apt-get??

p/s online sam…adsl…???

1. ne mogu da download amarok, sa add/remove [javlja ofo : Amarok cannot be installed on your computer type (i386). Either the application requires special hardware features or the vendor decided to not support your computer type. ]

ubuntu 7.10 i386

hvala.

Jesi ukljucio sve repozitorije i uradio apt-get update ?

Prvo odgovori par pitanja:
1. Jel imas instaliran Ubuntu x86 ili Ubuntu x86_64 (x64 bitni) ???
2. Jesil u System -> Administration -> Software Sources ukljucio repozitorije multiverse i universe (backports ne treba).
3. (najbitnije) Sta si cackao po sistemu prije nego si postavio ovo pitanje?

[quote=adioe3]Prvo odgovori par pitanja:
1. Jel imas instaliran Ubuntu x86 ili Ubuntu x86_64 (x64 bitni) ???
2. Jesil u System -> Administration -> Software Sources ukljucio repozitorije multiverse i universe (backports ne treba).
3. (najbitnije) Sta si cackao po sistemu prije nego si postavio ovo pitanje?[/quote]

1. ubuntu 7.10 x86/32 bitni/ [ jel to isto kao i i386? ]

2.ovo cu sad da pokusham.

3.nisam nista cacko :slight_smile:

ipak je bilo do System -> Administration -> Software Sources ukljucio repozitorije multiverse i universe

hvala … :wink:

josh nesto… ako nie frka…

sha cu ja sad da koristim kad ne mogu da nabacim amarok??? / mp3 format/

za sto god “ufatim” veli mi “xxxxxx cannot be installed on your computer type (i386). Either the application requires special hardware features or the vendor decided to not support your computer type.”

jesi li provjerio jeli ti instalirana zvučna kartica kako treba… čuješ li zvuk… nije baš neko objašnjenje, ali nije nemoguće da zbog zvučne neće da prođe… ovo čisto laički nagađam :slight_smile: meni se ta stvar događa kada pokušam instalirati vmware player :frowning:

valjda je instalirana kako trea…nisam nis diro…a cujem zvuk…kad ce pali i ono kad dobijam poruku na msngeru. i na bilo cemu kad ocu da install kaze mi ono gore shto sam naveo… kontam nabacit 7.04 jer mi je on “fercero” super,pa onda nabavit amarok,wine i samo update sa cd-a na 7.10? ne znam ocel ostat svi oni pogrami i ocel radit?

valjda je instalirana kako trea…nisam nis diro…a cujem zvuk…kad ce pali i ono kad dobijam poruku na msngeru. i na bilo cemu kad ocu da install kaze mi ono gore shto sam naveo… kontam nabacit 7.04 jer mi je on “fercero” super,pa onda nabavit amarok,wine i samo update sa cd-a na 7.10? ne znam ocel ostat svi oni pogrami i ocel radit?[/quote]
radije ne bježi sa distra na distro zato što nailaziš na probleme… dok sam ja svoj ubuntu natjerao da radi napatio sam se, ali se na kraju isplatilo, jer čovjek ponešto i nauči… siguran sam da će ti neko pomoći oko tog kvara… također možeš upitati na ubuntuforums.org