[RIJEŠENO]Ubuntu 8.04 upgrade?

Ti imas gremline na tom kompjuteru.

To sa CDom je izgleda bug (cujem da ih ima jos sa takvim problemom) i vjerovatno ce se uskoro srediti.

Ja volim ljude sa temperamentom, ali racunari ih nevole - pa bezbeli se zato sa tobom i zeza :stuck_out_tongue: :wink: .

Salu na stranu, jedino sto ti pomaze je da se smiris i napadas probleme sistematski. Znaci vikati, cupati kosu i udarati glavom u zid nepomaze, a pokusati skontati u cemu je problem, pogledati da li jos ko ima isti problem i kako je isti sreden pomaze. :slight_smile:

Juriiiiiis drugovi !!!

:smiley:

:mrgreen: :mrgreen::mrgreen: :mrgreen:

[quote=DadoV]To sa CDom je izgleda bug (cujem da ih ima jos sa takvim problemom) i vjerovatno ce se uskoro srediti.

Ja volim ljude sa temperamentom, ali racunari ih nevole - pa bezbeli se zato sa tobom i zeza :stuck_out_tongue: :wink: .

Salu na stranu, jedino sto ti pomaze je da se smiris i napadas probleme sistematski. Znaci vikati, cupati kosu i udarati glavom u zid nepomaze, a pokusati skontati u cemu je problem, pogledati da li jos ko ima isti problem i kako je isti sreden pomaze. :slight_smile:

Juriiiiiis drugovi !!!

:D[/quote]
Pa temperamentna sam nego sta,ali ne toliko da si cupam kosu i udaram glavom od zid,to su muska posla :mrgreen: a nadam se da je ovo samo bug i da nije do mog przaca!!!???

Meni je famozni wodim(na koji su Debian/Ubuntu bili presli negdje oko verzije 6.10 ili 7.04) sprzio (spalio :mrgreen:) 2 nove przilice .Sreca pa je racunar pod garanciom bio :smiley: .

Famozni Ubuntu developeri se opet blamiraju retardiranim bugovima:
http://www.ubuntu.com/getubuntu/releasenotes/810#CD%20eject%20problems

[quote=adioe3]Evo danas uradio upgrade. Nigdje greske. Nigdje belaja. Sve radi. Samo mi nesto KDE3 :slight_smile:
Oni znaju da KDE4 jos nije dovoljno stabilan, tako da mi ovo djeluje kao pokusaj proguravanja GNOMEa kao defaultnog desktopa.[/quote]
A sto bi “pokusavali” progurati GNOME kad on “jeste” default?

A dva-tri puta u kuciste, ono, sa strane? :smiley: (samo pazi ako imas “side-fan” :D)

Nisi me dobro shvatio – pokusavaju progurati GNOME kao jedini desktop kojeg ce raja koristit jer je KDE4 brutalno nestabilan.

[quote=meho_r][quote=adioe3]Evo danas uradio upgrade. Nigdje greske. Nigdje belaja. Sve radi. Samo mi nesto KDE3 :slight_smile:
Oni znaju da KDE4 jos nije dovoljno stabilan, tako da mi ovo djeluje kao pokusaj proguravanja GNOMEa kao defaultnog desktopa.[/quote]
A sto bi “pokusavali” progurati GNOME kad on “jeste” default?

A dva-tri puta u kuciste, ono, sa strane? :smiley: (samo pazi ako imas “side-fan” :D)[/quote]
Ma nisam meho,gdje cu udarati pa da ga zaboli,a vidis mogla bi malo sa strane,ono malkice samo da vidi ko je gazdarica:-))))

Ma daj???Zar je i to moguce???Ja se nadam samo da nece do toga doci???Jedva skupih 41KM za przac +5KM za SATA napojni adapter:-(((

Pa ako cita CD-ove nije sprzen… Negdje sam kasnije citao da je wodim odredjenim przacima davao “vise struje” na laser od potrebne i puff…

Pa za sada radi sve ok,osim naravno tog famoznog bug-a.Svasta,nisam znala da se i to moze desiti zbog bug-ovitog software-a!!!

[quote=mladapartizanka81]E sad mi je przac poludio!!!Kad zavrsi sa przenjem,izbaci cd i odmah se ponovo zatvori.Zatim ja pritisnem da otvorim on se opet sam zatvori!!!Tek iz 3-eg puta uspije da ostane otvoren!!!Nije do programa sa kojim przim jer sam pokusavala sa nerolinux-om,k3b-om a i sa gnome-bakerom,uvijek ista stvar.Przac je nov,kupljen neki dan,a ovo mi se poslo do maloprije desavati.U windows-u se ne desava.Ima li iko ideju do cega moze ovo biti???
Il je bolje da otvorim novu temu???
HVALA[/quote]
a da probas iskljuciti verify writen data ? mozda je to !

[quote=pingvin][quote=mladapartizanka81]E sad mi je przac poludio!!!Kad zavrsi sa przenjem,izbaci cd i odmah se ponovo zatvori.Zatim ja pritisnem da otvorim on se opet sam zatvori!!!Tek iz 3-eg puta uspije da ostane otvoren!!!Nije do programa sa kojim przim jer sam pokusavala sa nerolinux-om,k3b-om a i sa gnome-bakerom,uvijek ista stvar.Przac je nov,kupljen neki dan,a ovo mi se poslo do maloprije desavati.U windows-u se ne desava.Ima li iko ideju do cega moze ovo biti???
Il je bolje da otvorim novu temu???
HVALA[/quote]
a da probas iskljuciti verify writen data ? mozda je to ![/quote]
Nema to veze,a verifikaciju onako nikad i ne ukljucujem.