[RIJEŠENO] Ubuntu problem sa slušalicama

Imam problem sa zvukom na Ubuntu 9.10. Slušalice neće same da rade nikako. Moguće je da u isto vrijeme radi sa zvučnicima od laptopa, ali same slušalice nikako… Tražio sam po Googlu, preporučuju neki gnome alsamixer, ali ništa se nije promijenilo, kao i sa još nekih par varijanti. Kada stavim na mute front speaker(ili tako nesto :P) onda mi se oboje isključi, ali jedno nikako. Da li je neko imao sličnih problema?

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=5765

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=5745

Cak mislim da jos ovoga ima na forumu. Dakle ovaj problem je diskutovan nekoliko puta. Vjerovatno ti se ne da sve ovo citati. Ali ako pregledas pazljivo i uradis sve sto pise (i pregledas neke linkove na tim stranicama) rijesit ces problem sigurno.

Za trenutak sam pomislio da će boby kazati: RTFM :smiley:

Da, da. :slight_smile:

[quote=boby]http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=5765

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=5745

Cak mislim da jos ovoga ima na forumu. Dakle ovaj problem je diskutovan nekoliko puta. Vjerovatno ti se ne da sve ovo citati. Ali ako pregledas pazljivo i uradis sve sto pise (i pregledas neke linkove na tim stranicama) rijesit ces problem sigurno.[/quote]
Naravno da ću pročitati :slight_smile: Nadam se da će večeras poslije tekme nestati win7 sa mog laptopa :stuck_out_tongue:

Nakon što sam skino i instalirao zadnji ALSA driver sve je proradilo kako treba :slight_smile: