Evo tek sada sam shvatio da svu ovu pometnju sam u stvari ja napravio jer nisam objasnio kako treba odmah na pocetku kako i sta ima u PCPa bih krenuo redom nadam se da me Medo nece poslati…
SATA HD 250 GB u biosu prime master sata (OS Windows XP)
ATA HD 80 GB u biosu prime master ide (OS suse 10.2,ima i jedna particija od 26 GB NTFS bez OS.Zasto?Pa nisam se usudio nista mjenjati kada sam instalisao Suse nego prihvatio opciju koju mi je sam ponudio.Eh sada Medo u pravu si sto se tice gore navedenog ona dva Windows1 i onaj Windows2 sam ja mjenjao ali onaj samo Windows je bio poslje instalacije i ja pretpostavljam da je GRUB prepoznao NTFS kao Windows OS bez obzira sto tamo nema nista.Nazalost nisi u pravu za drugu stvar koristim KDE a ne GNOME.Probo sam ali nisam se mogo naviknuti.Moram napomenuti da sam sve ove izmjene radio kako mi je gore Aldin objasnio:
su
echo “title Windows1” >> /boot/grub/menu.lst
echo “root (hd0,0)” >> /boot/grub/menu.lst
echo “makeactive” >> /boot/grub/menu.lst
echo “chainloader +1” >> /boot/grub/menu.lst
Probao sam( nano/boot/grub/menu.lst ) ali mi izbaci(bash: nano/boot/grub/menu.lst: No such file or directory
Veceras sam probao da u konzoli ukucam (vi /boot/grub/menu.lst) i izbacio mi je ovo.
Modified by YaST2. Last modification on Sat Feb 17 16:30:07 UTC 2007
default 0
timeout 8
gfxmenu (hd0,5)/boot/message
###Don’t change this comment - YaST2 identifier: Original name: linux###
title openSUSE 10.2
root (hd0,5)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.18.2-34-default root=/dev/hda6 vga=0x31a resume=/dev/hda5 splash=silent showopts
initrd /boot/initrd-2.6.18.2-34-default
###Don’t change this comment - YaST2 identifier: Original name: windows###
title Windows
rootnoverify (hd0,0)
chainloader (hd1,0)+1
###Don’t change this comment - YaST2 identifier: Original name: floppy###
title Floppy
rootnoverify (hd0,0)
chainloader (fd0)+1
###Don’t change this comment - YaST2 identifier: Original name: failsafe###
"/boot/grub/menu.lst" 38L, 1122C 1,1 Top
Ah da nesmijem zaboraviti Aldin me je pitao dal sam pravio razmak izmedu chainloader+1,nisam.To je jos jedna od gresaka.Nadam se da Vam se nisam popeo na zivce sa ovim svojim stvarima.