[RIJEŠENO] xgl na suse 10.2

Evo tek sada sam shvatio da svu ovu pometnju sam u stvari ja napravio jer nisam objasnio kako treba odmah na pocetku kako i sta ima u PCPa bih krenuo redom nadam se da me Medo nece poslati…:slight_smile:

SATA HD 250 GB u biosu prime master sata (OS Windows XP)

ATA HD 80 GB u biosu prime master ide (OS suse 10.2,ima i jedna particija od 26 GB NTFS bez OS.Zasto?Pa nisam se usudio nista mjenjati kada sam instalisao Suse nego prihvatio opciju koju mi je sam ponudio.Eh sada Medo u pravu si sto se tice gore navedenog ona dva Windows1 i onaj Windows2 sam ja mjenjao ali onaj samo Windows je bio poslje instalacije i ja pretpostavljam da je GRUB prepoznao NTFS kao Windows OS bez obzira sto tamo nema nista.Nazalost nisi u pravu za drugu stvar koristim KDE a ne GNOME.Probo sam ali nisam se mogo naviknuti.Moram napomenuti da sam sve ove izmjene radio kako mi je gore Aldin objasnio:

su
echo “title Windows1” >> /boot/grub/menu.lst
echo “root (hd0,0)” >> /boot/grub/menu.lst
echo “makeactive” >> /boot/grub/menu.lst
echo “chainloader +1” >> /boot/grub/menu.lst
Probao sam( nano/boot/grub/menu.lst ) ali mi izbaci(bash: nano/boot/grub/menu.lst: No such file or directory
Veceras sam probao da u konzoli ukucam (vi /boot/grub/menu.lst) i izbacio mi je ovo.

Modified by YaST2. Last modification on Sat Feb 17 16:30:07 UTC 2007
default 0
timeout 8
gfxmenu (hd0,5)/boot/message

###Don’t change this comment - YaST2 identifier: Original name: linux###
title openSUSE 10.2
root (hd0,5)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.18.2-34-default root=/dev/hda6 vga=0x31a resume=/dev/hda5 splash=silent showopts
initrd /boot/initrd-2.6.18.2-34-default

###Don’t change this comment - YaST2 identifier: Original name: windows###
title Windows
rootnoverify (hd0,0)
chainloader (hd1,0)+1

###Don’t change this comment - YaST2 identifier: Original name: floppy###
title Floppy
rootnoverify (hd0,0)
chainloader (fd0)+1

###Don’t change this comment - YaST2 identifier: Original name: failsafe###
"/boot/grub/menu.lst" 38L, 1122C 1,1 Top
Ah da nesmijem zaboraviti Aldin me je pitao dal sam pravio razmak izmedu chainloader+1,nisam.To je jos jedna od gresaka.Nadam se da Vam se nisam popeo na zivce sa ovim svojim stvarima.

ovako, ovo je otišlo way too offtopic, evo otvoriću novu temu pa da se tamo preselimo u vezi ovog grub-a, jel ok?

ps:
evo link gdje da se priča nastavlja…

http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=3652