[Riješeno] Zvuk na VirtualBox

Kad smo vec kod VirtualBox… :smiley:
Koristim verziju 2.0.4. ne mogu dobiti zvuk. vrtim film ali nigdje zvuka. Jel’ i za ovo, k’o za USB, trebam non-opensource verziju? :slight_smile:

[quote=afan]Kad smo vec kod VirtualBox… :smiley:
Koristim verziju 2.0.4. ne mogu dobiti zvuk. vrtim film ali nigdje zvuka. Jel’ i za ovo, k’o za USB, trebam non-opensource verziju? :)[/quote]
pa klikni na audio i odaber npra pulse, umjesto null audio, i pročitaj help ispod :slight_smile:

Al prvo de mi reci zasto gledas film na virtualboxu?

Netreba ti zvuk, treba da procitas:
https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu
i kada dodas server onda:
sudo apt-get install non-free-codecs

ili ako ti je tesko citati i dodavati ovo gore pati se ovako:
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras vlc

[quote=nidla][quote=afan]Kad smo vec kod VirtualBox… :smiley:
Koristim verziju 2.0.4. ne mogu dobiti zvuk. vrtim film ali nigdje zvuka. Jel’ i za ovo, k’o za USB, trebam non-opensource verziju? :)[/quote]
pa klikni na audio i odaber npra pulse, umjesto null audio, i pročitaj help ispod :)[/quote]

:?

a sad malo skole windowsa…
:slight_smile:

ja rentiram filmove preko netflix-a (netflix.com) ali imam i mogucnost da gledam neke filmove direktno, online. na zalost, za sada je to moguce samo sa Windows-ima, odnosno smao koristeci IE :frowning:

[quote=medo]Netreba ti zvuk, treba da procitas:
https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu
i kada dodas server onda:
sudo apt-get install non-free-codecs

ili ako ti je tesko citati i dodavati ovo gore pati se ovako:
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras vlc[/quote]
dzaba reufe… ne kontam…
:?

Pa nisam ni ja skontao zasto pitas hehe.

Device install guest additions, ako nece odes na my computer i kliknes na virtualbox image pa pokusaj ili prije startanja odes na audio i promjenis koje ces device…

Kako nidla reče, kad pokreneš VBox (a prije nego startaš guest OS, tj. Windows - samo ga selektuj), otvori Settings > Audio, pa fino “Enable audio” i izaberi PulseAudio za “Host Audio Driver”, a nakon toga startaj Win. Osim toga, možda ti fale audio driver-i za WinXP :wink:

evo i od mene slika

izvinjavam se nisam skont’o prvi put. mislio sam da govorite o promjeni audio postavki na XP-ju.
:frowning:

uradio sam kako mi je receno i opet ne radi
:frowning:

Da nemas neki flash ili neku muziku u pozadini da vrtis

ne znam sta se desilo ali je proraidlo :smiley:
u stvari mislim da je “restart” bio u pitanju.
:wink: