svaka cast, jesam se ismijo, nisam odavno ovako ismijao :lol: ovo je nesto legendarno, moracu negdje zapisati…
=D>
- onemoguci mu hardversku akceleracijju grafike na windowsu …
kupi laptop (ovo bi ti valjalo na duge staze - reci roditeljima da će ti trebati za školu/fax) polovan P4 je oko milje i po
eh, pa i hocu, samo kad bude konkurs za stipendije, valjda mi neko dadne za trud kakvih para. to da kazem da mi treba za fax je cista suplja, nisam mogla objasniti da mi treba za glupi seminarski u pascalu. lakse je kad otac zaprijeti, mati jadna muskom djetetu nije nikakav autoritet ako je ono bez mozga.
a vasi prijedlozi koji trebaju biti smijesni (a meni nisu, jer je meni na vrh glave da mi se prijeti kako ce mi neko formatirati particiju), nece pomoci nikome osim da se vi eventualno nasmijete :rolleyes:
zato, nemojte mi sjedati na muku pls :rolleyes:
jos uvijek nisam zakljucila koje je jedino pravo rjesenje.
anyone?
[quote]jos uvijek nisam zakljucila koje je jedino pravo rjesenje.
anyone?[/quote]
ovaj put bez zezancije:
konkretno rjesenje ne znam. nemam toliko veliko znanje. no, prema onome koliko znam, ako ta osoba ima root privilegije u mrezi u kojoj se nalazi tvoj komp onda mislim da i nema bas neke uspjesne zastite. + njegovo/njeno znanje igra veliku ulogu.
ako se radi o bratu i ako dijelis jedan kompjuter sa njim onda ti je najpametnije rjesenje da potrazis sebi kakav drugi kompjuter (nov ili polovan, zavisno od mogucnosti. i star komp sa linuxom daje jos uvijek super rezultate).
medjutim, nesto drugo me “kopka” u svemu ovome. ako se STVARNO radi o tvom bratu onda zastita od njega i njegovih prijetnji se treba rjesiti na naacin koji nema veze sa kompjuterima: direktnim razgovorom i ubjedjivanjem, eventualno razgovorom sa roditeljima. Ja se izvinjavam ako sam “uletio u prazno” sa ovim svojim kopmentarem il iako glupo zvuci, ali ovo je moje misljenje na osnovu onoga sta sam procitao. jer, a meni brat, sestra, zena, klinac, prijatelj,… “obeca” da ce mi zajebati komp - posljednja metoda bi bila da ubacujem neke sifre/software/hardware… ne kazem da bih se tuk’o… glupost. ali neko drugo rjesenje svakako
ja toliko…
:?
Sifra na BIOS, pa onda nece ni sjesti za racunar, a nedaj mu sarafciger da ne bi vadio bateriju s ploce.
Odnosno, pusti ga, kad vidi da ga kuliras - odustace. Jer uvjek postoji nacin da i ti njemu pobrises particije i podatke? Za ext3 i fat32 vec si dobila objasnjenje, iako vaznije podatke cuvaj na ext3 kako bi bila manja sansa da ih se on domogne.
I - no sikiriki :lol:
hm, zasto bi mi se reboota linux odjednom, tek sam se bila ulogovala i samo sam pkrenula mozillu i amsn ?
:rolleyes:
Mozda je IE ranije pokupio nekakav virus?
Ma kod mene je vec odavno strogo zabranjena upotreba IE na kompu :rolleyes:
Pa zar si i na Linuxu ukinula IE?
nije bilo potrebe, vec su se pobrinuli da ga nema [-X
[quote]jos uvijek nisam zakljucila koje je jedino pravo rjesenje.
anyone?[/quote]
Nakon postavljanja BIOS šifre oblijepi kutiju selotejpom tako da se ne može otvoriti.
[quote][quote]jos uvijek nisam zakljucila koje je jedino pravo rjesenje.
anyone?[/quote]
Nakon postavljanja BIOS šifre oblijepi kutiju selotejpom tako da se ne može otvoriti.[/quote]
ma dajte ljudi vise :rolleyes:
btw. sredila sam sve, objasnila sam mu da ne moze ni uz bilo ciju pomoc nauditi mom linuxu. eh, pa nije tesko bilo ubijediti ga, lol
[quote][quote][quote]jos uvijek nisam zakljucila koje je jedino pravo rjesenje.
anyone?[/quote]
Nakon postavljanja BIOS šifre oblijepi kutiju selotejpom tako da se ne može otvoriti.[/quote]
ma dajte ljudi vise :rolleyes:
btw. sredila sam sve, objasnila sam mu da ne moze ni uz bilo ciju pomoc nauditi mom linuxu. eh, pa nije tesko bilo ubijediti ga, lol[/quote]
čovjek ti je dobro rekao !
dok god se ima fizički pristup mašini - nema sistema koji se ne može oboriti…
[quote]
čovjek ti je dobro rekao !
dok god se ima fizički pristup mašini - nema sistema koji se ne može oboriti… :)[/quote]
moze ga oboriti pod pretpostavkom da to ZNA i da ga neko vec nije ubijedio da NE MOZE :rolleyes:
Pazi da nije visoko na stolu, da ga tako ne obori 8)
E to nije informatičko pitanje nego psihološko
Orjentaciono, gdje stimam funkcije tipki?
npr. Fn+F10 bi u winu “eject disc”, ali u linuxu ne.
ako ima kakve veze, suse 10.0
control center > regional accessibility > keyboard shortcuts