Ako vam se ruse GTK+ apps u KDEu nakon sto ste instalirali KDE 4.8.2, trebate updateovati oxygen-gtk2 sa 1.2.2 na 1.2.3. Ja sam to uradio tako sto sam skinuo alienBOBov slackbuild za oxygen-gtk, source za 1.2.3, promijenio verziju i pkgname u slackbuildu, izbildo i upgradepkg.
Ja malo probavam KDE 4.8.2 sa Currenta i nisam primjetio probleme sa GTK aplikacijama.
(btw, po starom dobrom obiÄaju, prije pokretanja novog KDE-a, obrisao sam ~/.kde direktorij).
@adis: Ovo je specifican bug samo ako koristis oxygen-gtk2 (ako su kopiro njegov gtkrc u ~/.gtkrc-2.0). Pokusaj pokrenut filezillu i dodaj neki site koji koristi SSH pa se konektovat za njega. Meni je to krahiralo.
da li si slucajno kompajlirao kde? Htio bih da to uradim kad budem imao slobodnog vremena, ali bi bilo super kad bi ona alienbobova skripta radila tj. alldeps.SlackBuild koja sve odradi. Npr kad je pokrenem izbaci mi make error jer virtuoso nije uopce prisutan, a ima path u slackbuildu. Kad obrisem taj line onda mi kaze da nemam permisija da otvorim naredni fajl naveden u line a root sam. Ako je neko to skontao nek javi.