[RJESENJE] GTK+ aplikacije se ruse nakon updatea u -currentu

Vozdra raja,

Ako vam se ruse GTK+ apps u KDEu nakon sto ste instalirali KDE 4.8.2, trebate updateovati oxygen-gtk2 sa 1.2.2 na 1.2.3. Ja sam to uradio tako sto sam skinuo alienBOBov slackbuild za oxygen-gtk, source za 1.2.3, promijenio verziju i pkgname u slackbuildu, izbildo i upgradepkg.

Zasad radi ko curica.

Enjoy :slight_smile:

Alien Bob to the rescue

Ja malo probavam KDE 4.8.2 sa Currenta i nisam primjetio probleme sa GTK aplikacijama.
(btw, po starom dobrom običaju, prije pokretanja novog KDE-a, obrisao sam ~/.kde direktorij).

ImaŔ li viŔe detalja?

@adis: Ovo je specifican bug samo ako koristis oxygen-gtk2 (ako su kopiro njegov gtkrc u ~/.gtkrc-2.0). Pokusaj pokrenut filezillu i dodaj neki site koji koristi SSH pa se konektovat za njega. Meni je to krahiralo.

da li si slucajno kompajlirao kde? Htio bih da to uradim kad budem imao slobodnog vremena, ali bi bilo super kad bi ona alienbobova skripta radila tj. alldeps.SlackBuild koja sve odradi. Npr kad je pokrenem izbaci mi make error jer virtuoso nije uopce prisutan, a ima path u slackbuildu. Kad obrisem taj line onda mi kaze da nemam permisija da otvorim naredni fajl naveden u line a root sam. Ako je neko to skontao nek javi.

Slackware-Current ChangeLog:
Tue Apr 17 16:35:04 UTC 2012
kde/oxygen-gtk2-1.2.3-x86_64-1.txz: Upgraded.
Addresses crash bugs.

Kul. :slight_smile:

Edit: Adise, kuda si pronaso changelog, ja ne mogu otvorit slackware.com uopste vec neko vrijeme :frowning:

Glavni mirror je već odavno ftp://ftp.osuosl.org/pub/slackware/slackware64-current/ChangeLog.txt
(ftp slackware.com radi cca 50% vremena, gdje 50% radi, al kad raji ne treba, a preostalih 50% ne radi, kad raji stvarno treba)

ja koristim slackware.at i ftp.slackware.org.uk pa eto uvrsti i to u bookmark ako ti zatreba.

Ja koristim neki njemacki mirror tako da mi slackpkg pofato sve pakete, to nije problem. Vise me zanima zasto je slackware.com down vec neko vrijeme.

Kvar na serveru. Evo diskusije na LQ http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/www-slackware-com-website-down-939712/