[RJEŠENO] Kako? [VOIP na Linuxu]

Pozdrav

Zanima me kako mogu obavljati razgovore sa PC-a na fiksni telefon preko Linuxa?
Koristim LowRateVoip, i dok sam preko XP-a to radio ovako, skinem taj neki njihov programčić, logiram se, i to je to, odaberem broj koji želim i zovi. Komuniciram pomoću slušalica i mikrofona, a ne pomoću onih telefona koji se mogu koristiti za VOIP to nisam nikad ni probao.

Za Linux nema taj programčić kao na XP-u, ali sam zato pročitao da se treba skinuti Linphone, i tu moj problem nastaje.
Mislio sam da je tu potrebno također samo se logirati, kao na XP-u međutim to nije tako.

Ove mi postavke nikako jasne nisu, šta je SIP i šta sve ostalo treba da podesim - neznam.

Molim pomoć :slight_smile:

Besplatno da zoves fixne telefone?

[quote=kvaju]Pozdrav

Zanima me kako mogu obavljati razgovore sa PC-a na fiksni telefon preko Linuxa?
Koristim LowRateVoip, i dok sam preko XP-a to radio ovako, skinem taj neki njihov programčić, logiram se, i to je to, odaberem broj koji želim i zovi. Komuniciram pomoću slušalica i mikrofona, a ne pomoću onih telefona koji se mogu koristiti za VOIP to nisam nikad ni probao.

Za Linux nema taj programčić kao na XP-u, ali sam zato pročitao da se treba skinuti Linphone, i tu moj problem nastaje.
Mislio sam da je tu potrebno također samo se logirati, kao na XP-u međutim to nije tako.

http://www4.slikomat.com/09/0205/r9b-Screen.png

Ove mi postavke nikako jasne nisu, šta je SIP i šta sve ostalo treba da podesim - neznam.

Molim pomoć :)[/quote]
bilo bi dobro da nam ovdje das podatke koji ti je voip provider dao. tj. server hostname, protokol itd … (username i pass nemoj ovdje pastirat).

update:

evo naso sam podatke na stranici od tog providera:

SIP port : 5060
Registrar : sip.lowratevoip.com
Proxy server : sip.lowratevoip.com
Outbound proxy server : leave empty
Account name : your lowratevoip username
Password : your lowratevoip password
Display name/number : your lowratevoip username or voipnumber
Stunserver (option) : stun.lowratevoip.com

ove podatke trebas unijet u linphone il koji vec software koristis i treba ti radit. ako ne ide onda se javi sa greskom i gdje si zapeo

Hvala ti maher_ ovo mi je pomoglo.

@amar-ze da, da zovem besplatno fiksne telefone.

je li ovo stvarno freee ili moram neke kredite kupovati
ja nemogu da se registrujem kaze kao da je mreza preopterecena

Moraš platiti… 5€ je minimum, a za te pare možeš zvati besplatno recimo Hrvatsku, Njemačku, Australiju, itd itd (imaš naveden spisak država koje su free) ali na fixne telefone, dok neke države se mogu zvati free i na mob. (tih 5€ traje 30ak dana)

znaci za 5eu mogu zvasti zemlje bivse juge koliko hocu mjesec dana?

ne sve, hrvatsku možeš, piše ti na lowratevoip i voipcheap imaš cjenike, otiđi pa vidi.