[RJESENO] Skype login failed

Naiso sam na problem gdje sam ga najmanje ocekivao. Nemogu da pokrenem Skype. Nako nekoliko pokusaja raznih instalacija uvijek se javi isti error: “Login failed, multiple instances may exist”.

Buduci da su instalacije “svjeze” a i s obzirom da sam pokusavao sa kill proces nevjerujem da su mi zaista pokrenute dvjie inacice programa.

Ako neko ima ideju sta je problem pls help, naravno ako trebaju neke dodatne informacije ili outputi nekih komandi saljem cim stignem.

Hvala unaprijed.

Kako mislis ne mozes da pokrenes a login failed? Jel se otvori Skype kad kliknes na ikonu? Ako je login failed to je vise Skype issue nego Ubuntu. Da nije account na drugom racunaru logovan?

moja greska…pogresno sam se izjasnio…pokrene se skype ali kad se pokusam logat izbaci mi login failed. Prilicno sam siguran da nema drugih inacica pokrenutih i to zato sto:

• prvi put nakon instalacije pokrecem skype,
  • nakon restarta pogledam u gnome-system-monitor i nema nista sto lici na skype

Racunar je na routed konekciji, jer ima i sestra desktop ali medjusobno nisu (jer valjda ovako i nemogu bit) povezani, tako da je i opcija skype-a na njenoj masini (a da stvar bude jos gora ona skype ni ne koristi) iskljucena.

Tnx

Problem sam rjesio sa “sudo skype”…kako sam i pretpostavio, moje neiskustvo i neznanje je otezalo ovu na kraju prilicno jednostavnu situaciju…ccccc…hehe

Hvala na pomoci.

(PS…sramota jest, al nemogu da nadjem kako da oznacim thread kao [RJESENO])

editujes prvi post; tj. naslov prvog posta! :smiley:

hehehehe…hvala…:smiley: