Ne radi update novih vijesti?
btw kad se kliknem na RSS ispod spiska ima novih vijesti, ali na frontu ih ne prikazuje…
Ne radi update novih vijesti?
btw kad se kliknem na RSS ispod spiska ima novih vijesti, ali na frontu ih ne prikazuje…
Update vijesti je manuelan.
RSSa? Pobogu, zasto?
Edit: Pardon, tek sad skontah kontekst … vjerujem da ce i kolegu forumasa zbuniti, update vijesti na www.linux.org.ba se radi rucno (vjerujem da je to zbog ceste greske da ljudi postaju u tu kategoriju novosti koje joj ne pripadaju), ali RSS feed foruma bi trebao raditi normalno.
Pa dugo je bio i RSSa, jer ako neko uključi taj RSS na svoju stranicu pod naslovom “linux.org.ba”, to je ogledalo i našeg sajta.
Zašto? Zato što ljudi ne poštuju Pravilnik grupe Linux novosti. Danas sam prije manuelnog regenerisanja spiska uklonio 3-4 topica. Nekad mi je mrsko to raditi.
[quote=vedran]Pa dugo je bio i RSSa, jer ako neko uključi taj RSS na svoju stranicu pod naslovom “linux.org.ba”, to je ogledalo i našeg sajta.
Zašto? Zato što ljudi ne poštuju Pravilnik grupe Linux novosti. Danas sam prije manuelnog regenerisanja spiska uklonio 3-4 topica. Nekad mi je mrsko to raditi.[/quote]
ako je tako, onda ne treba ni držati vijesti na frontu
Linux.org.ba nije reddit, ergo novosti koje se ticu ULKa trebaju postavljati ljudi koji ce pisati vijesti relevantne za ULK i FOSS. Sada, nije problem napisati skripticu koja puni neku tabelu i neko to dodaje, ali onda bi i to trebalo backupovati, pa bi trebalo dodati RSS, pa … zasto izmisljati toplu vodu? Ovako kad se postavi vijest na forumu automatski se otvara i post gdje se ta vijest moze diskutovati a sve vec ima (RSS, backup …). IMHO, jedino sto bi trebalo je da admin dozvoli moderatorima da kreiraju postove u toj kategoriji a svima da pisu komentare (ne znam je li to moguce jednostavno izvesti sa PunBBom ali ako jest to je dobitna kombinacija).
Edit: Elem, ako zelis RSS feed, bujrum: http://forum.linux.org.ba/extern.php?action=new&type=RSS&show=20&fid=8
Pa nije moguće, to i jest problem