Sabayon

Danas je izasla prva distro bazirana na Gentoo-u. Sabayon. Nevjrovatno zanimljivo.

http://techgage.com/article/sabayon_linux_rc2

Ono sto sam dosad vidio, i procito, ja mislim da bi sa slackware-a se eventualno mogo bacit na ovo. Cim ga licno testiram tj.

Nit’ je prva distro bazirana na Gentoo-u, nit’ je tek izasla, nego je promijenila ime i poznata je vec duze kao RR4/RR64 ( live DVD ) a da je u svakom slucaju TOP to svakako. Probao sam je vise puta ali se uvijek ( neznam zasto ) vratim Slacku :)…
http://distrowatch.com/table.php?distribution=sabayon

Ljudi smo grijesimo :slight_smile:

Sta joj je najbolje, mislim zasto se opet vratis slacku?

Inercija, navika…sta li ? A mozda sto me duze LOMI jedna Gentoo Live 2006.0 instalacija…pa zeljno ocekujem skori izlazak ove 2006.1 u 8/2006…

Instalacija ti ni tada nece biti nista laksa. Kakvi su mogu jos samo i zakomplikovati :slight_smile: kao sto su uradili sa onom nekakvom grafickom instalacijom. Kome treba graficka (menu driven) instalacija eno mu debiana i slackware-a :slight_smile:

Graficki … menu driven instalacija? Slackware nema graficku instalaciju. Od svih distro bas te dvije. Mozda si upravo iako sam ja cijelo vrijeme mislio da Suse, Fedora i tako to, imaju graficko sucelje za instalaciju.

Absinthe: možda je to cijelo vrijeme bila ironija :wink:

Neznam svasta moze bit :slight_smile:

oproba li iko ovo…?..u skorije vrijeme…?

Pored živog i zdravog Gentoo-a… Da li će 2006.1 izaći krajem mjeseca kao što je i najavljeno?

Kad izadje mozda ga i probma, al sumnjam jer Slackware 11 samo sto nije.

Sabayon 3.0 RC2 - mini edition ( CD ) sam probao i još je tu…at last :)…Malo se još natežem sa KDE portage update ( Kuroo setup … ) ali … mislim da je problem što sam iza firewall-a… web-rsync je, kažu neki, rješenje … will see…

Ljudi i mene zanima ovaj Sabayon RC2 mini edition… pa jeli to moze netko uploadati na Free Zonu ikako… na onaj bihnetov FTP???

I jos nesto: post imam 64bitni AMD CPU… jeli ima ikakve koristi i jueli preporucljivo skidati 64bitnu verziju ili je to totalno nebitno ?

hvala unaprijed

Šta je ovo niko ni da bekne… cccc

Ja ne koristim ni AMD a ni Bih.Net:slight_smile:

Konačno proradilo, i postam sa Gento/Sabayon-a … Packet manager je impresivan …

Evo ja sam isprobao live verziju i dosad sam impresioniran… + vizuelno je jakoooo ushminkan… +++++ pluseva od mene :smiley:

Ljudi pricajmo o distro kao distro a ne o sminci, kako su ostale stvari?

pa s obzirom da je jos uvijek Release Candidate nista se ne rusi za razliku od nekih distribucija koje se lede ko windows i nakon 10 izdanja :slight_smile:

Reci mi vise o kernelu, te kojom brzinom distro radi, recimo da nam mjerilo brzine bude slackware.