Sajam knjige

Približava se taj sajam knjige u Sa, pošto nisam nikada bio na tom sajmu interesuje me kakvo je stanje? ponude? cijene?

Postoji li neki www o tom sajmu?

Sajam je u zadnjih par godina bio solidan, barem za uslove u kojima zivimo. Problem je sto se pojavljuje malo novih naslova, ali ako nisi ranije bio svakako bih ti preporucio da odes…

http://www.skenderija.ba/index.php?vrsta=sajam&no=19

Google is your friend :wink: :slight_smile:

Suma summarum: ako te interesuje jeftina top beletristika, naci ces kako svjeza tako i izdanja od prije par godina. Za iole “egzoticnije” stvari (za pojmove lokalnih prodavaca), amazon ti se smijesi :slight_smile:

Sajam je u zadnjih par godina bio solidan
Ja bi prije rekao da je los i ostao: nadao sam se da ce nakon nekog vremena prosiriti izbor i na druge izdavacke kuce, ali od toga nista nije ni bilo. O strucnoj literaturi da ne pricam.

Ako uspijem dobiti slobodno, navratim za vikend.

Inače idem redovno na Beogradski sajam koji zadovolji moje potrebe za stručnom literaturom.

Kakva su vasa iskustva sa internet knjizarama? Imate li neku za preporuciti?

Iskustva su uglavnom pozitivna. Donedavno sam dosta tehnicke literature kupovao kod nekog kineza na ebay-u, ali trenutno je prodavnica nedosupna. Predpostavljam da ga je eBay ukinuo, radi preprodaje izdanja namjenjenih kineskom trzistu, po cijenama nerijetko i do 10 puta manjim od onih na amazonu. Vec se slicna situacija desavala, i vjerujem da ce se lik ponovo aktivirati. Ukoliko se to desi, postat cu link ovdje…

Kako kineza nadje? :slight_smile:

Ukoliko se to desi, postat cu link ovdje…
Obavezno.

Inače idem redovno na Beogradski sajam koji zadovolji moje potrebe za stručnom literaturom.
Kakve su cijene? Ovdje dodju tako da je isplativije sa amazona kupovati.

Ma na eBay-u se, uz dovoljno zivaca, moze naci svasta :slight_smile: Kriteriji su naravno bili cijena, i mogucnost placanja - da nije samo Pay Pal. Ovaj kinez prima uplate i sa www.mooneybookers.com, a oni podrzavaju banke iz BiH.

Poslao sam mu mail juce da vidim sta je u pitanju, evo odgovora:

[quote]I am on vacation
my store will reopen after 2 weeks
which book do you want to
I can check if it is available[/quote]
Adresa trenutno prazne prodavnice: http://stores.ebay.com/take-this-is
Prodavacev mail: tr10ebem at gmail dot com

Na beogradskom sajmu je stanje slicno kao kod nas, jedino sto je 3-4 puta veci pa je izbor ipak siri (ali ni u kom slucaju 3-4 puta :slight_smile: ). Ne treba se nadati da ces pronaci bilo sta egzoticno od strucne literature, ali opet bude nekih popusta. Recimo izdanja mikroknjige su bila snizena za 30%…