Rivendell is a complete radio broadcast automation solution, with facilities for the acquisition, management, scheduling and playout of audio content. It has all of the features one would expect in a modern, fully-fledged radio automation system, including support for both PCM and MPEG audio encoding, full voicetracking and log customization as well as support for a wide variety of third party software and hardware. As a robust, functionally complete digital audio system for broadcast radio applications, Rivendell uses industry standard components like the GNU/Linux Operating System, the AudioScience HPI Driver Architecture and the MySQL Database Engine. Rivendell is available under the GNU Public License.
http://www.salemradiolabs.com/rivendell/
OK, to je bilo kratko predstavljanje programa od strane autora, slijedi moja priča i moji problemi.
Prosle godine trazeci dobar program za automatizaciju radijskog programa naletio sam i na ovaj projekat. Bilo je to upravo ono sto trazim, skinuo sam live cd, pogledao, svidjelo mi se. Odlucio sam odrzati prezentaciju kolegama (bivsim) na radiju, počeo sam nagovarati zaduzenog za tehniku da sve racunare (stare i nove) prebacimo na linux, kako bi se rijesili virusa, formatiranja i nelegalnog software-a.
Direktor je pristao jer ovakav program i moj prijedlog u konačnici donose ogromu uštedu tj preko 8000 €, od mene se trazi da kada budem spreman izvrsim instalaciju linuxa na desetak racunara.
Tijekom ovog ljeta instalirao sam suse 10.1 u namjeri da na njega nabacim Rivendell i pratece programe za obradu zvucnih datoteka, da pronadjem odgovarajuci programe za primanje SMS poruka kao i program za obradu financija tj pdv-a.
Slijedilo je istrazivanje Suse 10.1 platforme, sve početničke muke nemogucnost instaliranja odredjenih programa i pluginova, formatiranje itd…
Ako ste pogledali stranicu programa za radio automatizaciju mogli ste primjetiti da je pakovan (RPM) za suse distribucije, te je i moj odabir distribucije bio logican. Pored toga nude i izvorni kod za samostalno kompajliranje.
Očekivao sam da ce napraviti paket i za suse 10.1 medjutim procitao sam na njihovoj mail listi da nemaju namjeru to činiti iz praktičnog razloga, nemaju vremena instalirati zadnji suse.
Postoje paketi za suse 10.0 koja sam pokusao instalirati i nisam uspio.
Stalo mi je da odradim pomenuti projekat instalacije linuxa na radiju, a vjerovatno ce i vama, jer ako se to odradi, izvrsice se promocija projekta za druge medije (mozda i politicare), koji ce rijecju i slikom prenijeti moc linuxa u siru javnost.
Na kraju trazim pomoć od vas iskusnijih korisnika / programera da mi pomognete da utrpam ovaj radijski program u suse 10.1
Yast ne poznaje ovaj paket, Zen mi je vracao informacije da nedostaju neki drugi paketi, instalirao sam sve i na kraju mi vraca
[quote]Unresolved dependencies:
Installing rivendell-0.9.72-1.i586[Local packages]
There are no installable providers of librhpi.so.2 for rivendell-0.9.72-1.i586[Local packages][/quote]
ps, neznam dali sam ovaj topic ubacio na pravo mjesto. Hvala