Samba i policy editor (poledit.exe)

Pozdrav,

Koristim sambu kao PDC i sada hoću da dodam usere i grupe te da odradim policy… našao sam tutorijal

http://www.opensourcehowto.org/how-to/samba/samba-primary-domain-controller-with-group-policies.html

međutim ne mogu da downloadiram common.adm sa stranice na koju me linkuje… pokušao sam koristiti i mmc međutim on ne prepoznaje ništa tako da mi je ovaj poledit bliži… Jeli ima neko rješenje gdje da skinem ove adm fajlove ili da mi da neki drugi hint kako da riješim ovo…

Hvala

Zadnji put kad mi je to trebalo koristio sam google i našao sam ga negdje oko 10. stranice rezultata :slight_smile:

Ima i više od 10 rezultata u kojima nije objašnjen problem za koji sam pitao… Dali je to zbog mog engleskog jezika ili zbog nerazumjevanja sambe ne znam… al naravno da sam prvo googlao prije nego što sam pitao…

Ne mislim na objašnjenje nego na same fajlove .adm. A ono objašnjenje što si linkovao djeluje ok.

našao sam da downloadiram cijeli set adm fajlova, međutim common.adm nije među njima :frowning: na microsoftovoj stranici postoje fajlovi među kojima također nije adm… probao sam pretraživati mikrosoft kom međutim nisam ni tak uspio… na tom linku koji sam stavio piše da se fajlovi mogu skinuti na nekoj stranici međutim neko vrijeme već nisu dostupni…