Samba problemi

Vozdra,

narode imam problema sa Sambom. Imam 4 pc konektovana na cable modem i koristim win98/win2kpro (na dva) suse 7.3 i rh7.2 (na druga dva), koristim CAT5 cables i NetGear Switch koji je konektovan na Linksys DSL/Cable router. Sada kada pokrenem sambu sa npr. RH7.2 ne vidim network niikako. Kada su ova dva linux-box-a ugasena, windows network fercera kao lud ali cim upalim RH7.2 (koji je ujedno i web server pa treba da bude stalno online) sav network blokira. Mogu da pingam i da budem u internetu, primam emailove, itd… mogu slati fileove sa pc-a na pc sa win na linux i obratno, ali kada hocu da vidim nesto na drugom preko network neighborhood-a, onda se sve blokira (kada je RH7.2 online). Sa SUSE linuxom sam sredio sambu i linneighborhood vrlo brzo i fercera kao lud da vidim win pc’s ali ne mogu da se konektujem na RH7 i obratno. Probao sam da podesin i sa Swat-om i sa Webmin-om, i podesim sve kako treba (bar ja tako mislim) ali opet nesto ne ide…

E, ako neko zna odgovor i kako da se namjesti ova samba da fercera, dobice cokoladu od mene.

Sve ideje i savjeti su kao i uvijek dobrodosli.

Pozdravi od Dine

Vozdra Dino.

Sta ti kaze smb.conf za wins support i browsing na mrezi?

Vlada

Nevezano za tvoj problem Da li mogu dva kompa koristiti sambu, bez servera, a oba su client, ili mozda da se napravi, da jedan od njih bude istovremeno i client i server.

Kao i uvijek je “user interface error”, samba fercera kao luda sa win98/win2kpro, winxp pro, suse 8.1 pro & rh 8, sve pici kao munja

:smiley:

Ne kontam.

ne mogu ti ni ja bas pomoci, samo zelim da kazem da sam imao situaciju, odnosno priliku da podesim mali network sa 3 kompa jedan na linuxu drugi XP treci Win98…prvo je bio RedHat, koji je prilikom podesavanja sambe, konstantno mjenjao postavke na windows kompovima, kao sto je WORKGROUP i imena korisnika, sam automatski…nisam bio odusevljen sa sesirom, pa sam nabacio suse koji je mirovao nije pravio probleme win kompovima, Linnejberhood radi super…iako ima boljih gui interfejsa za sambu…koje jednostavnom potragom rijeci samba na http://apps.kde.com mozete naci…:slight_smile: Kome treba psihijatar kraj ovih foruma?

Traktore, dali su ti obje masine Linux masine? Ako jesu, sto ce ti samba? Ako su obadvije Windows masine, sto ce ti samba? Ako je jedna Linux and druga Windows, instaliraj samba na Linux masini, gdje ces morati instalirati i server i klient i komon…

Ako ti je “setup” totalno nesto peto, onda se drzi zemljoradnje…

pozdrav

Benjamin

Sta joj fali? Radi jednako dobro kao NFS, mozda i bolje, a nije ni teska za konfigurisati.

Ma on je sigurno mislio da ih spoji direktno preko kross overa ( ssh ili telnet)