Sastanci udruzenja :)

hmmmmmmm, da li su redovni ili :slight_smile: :slight_smile:

posto sam ja danas dolazio…ali nikoga nije bilo :slight_smile: :slight_smile:

btw dolazio sam jer mi je receno da se nadjemo tamo, u vezi kde3.1 i gnome 2.2.0

Vozdra,

jesu redovni, uvijek neko bude. Vedran je sinoc zakasnio, on ti je trebao donijeti CD-ove. Posto je i on na ETF-u mozete se naci tamo da ne cekas slijedeci cetv. Btw, bicemo danas oko 15:00, pa navrati po CD-ove.

Inace, mala je kriza sa vremenom zbog ispita i kursa.

Poz,

pa jel neko od vas bio dole…onda je onaj konobar malkice retardiran…ubjedjuje me nema nikog, vako nako, nista dosli, schultz i ja smo popili kafu, malo posjedili i u 18.50 krenuli lagano kuci :slight_smile:

ajd nema problema cujemo se…i vidimo

srle

[quote]pa jel neko od vas bio dole…onda je onaj konobar malkice retardiran…ubjedjuje me nema nikog, vako nako, nista dosli, schultz i ja smo popili kafu, malo posjedili i u 18.50 krenuli lagano kuci :slight_smile:
[/quote]
Vedran mi rece da je bio dole u 15 do 7 :lol:, ne znam kako se desilo da se mimoidjete. Uglavom, CD te ceka u centru, samo se javi nekom u internet kafeu.

Poz,

jel to znaci any time? :slight_smile:

thank you very much u svakom slucaju! (valjda nece neko prije mene otici po njega :slight_smile: )

vidimo se

Pazi u čemu je stvar. Taj četvrtak smo razglasili na svim mogućim mjestima prije skoro dva mjeseca, pa opet nas dolazi 4-5. Naravno nekad se desi da neko ne može doći. Zaista je nemoguće da udruženje funkcioniše ako postoji šačica aktivnih članova a ostali bi samo da dođu na gotovo.

Slažem se sa Vedranom da šačica aktivnih članova ne čini (u)druženje. Ta priča se vjerovatno ponavlja već godinama…

Što se tiče četvrtka zadnja dva mjeseca je kao i obično euforija oko ispitnih rokova pa je možda to razlog slabe posjećenosti (ili skrivamo svoju lijenost iza bezveznih izgovora). Mislim da će slijedeći četvrtak doći bar 3 čovjeka (Schultz, Srle i moja malenkost), he, he, akobogda. Srle nam je tu glavni zbog prijevoza :stuck_out_tongue:

Što se tiče brojnosti članstva i zainteresovanosti, hmmm, mislim da je problem (barem u Sarajevu) što se studenti ETF-a (kao, hmmm, “krema” i kao ljudi “prirodno okrenuti” naprednim temama) slabo interesuju, pogotovo oni na nižim godinama (neka me isprave ako griješim). Tek se nekako ovo ljeto nešto više raje na starijim godinama (IV RI) zainteresovalo, a to najbolje zna naša “ravnateljica” Amila - potražnja za SuSE CD-ovima je jaaaaako porasla.

Ok, da ne duljim, mislim da bi najbolje bilo “regrutovati” ljude na nižim godinama (RI i TK) te napraviti neki kostur.

Disclaimer: Čisto da se zna. Ja inače volim malo više filozofirat’ (što se vidi iz gore priloženog, he, he) i komentirat’ (što vidite po ovim silnim zagradama) i nažalost moj Linux CV nije nešto bogat, ali se nadam da ćemo i to uskoro promijeniti…

def se slazem sa adisom :slight_smile:

cd sam pokupio many thanks!

vidimo se slijedeci cetvrtak!

kako postati clan ,naravno aktivni clan ulk-a…i gdje se sastajete…

Prvi put sam bio na “sastanku” udruženja ovaj četvrtak. Prostor na Ilidži je fenomenalan (wauuuu), ali je vjerujem najveći problem što se ne isplati dolje ići trajvanom (osim ako ne ostajete čitav dan).

Nešto smo pričali, možda bi se mogla otvoriti neka “isturena kancelarija” na ETF-u, čisto da se možemo sastajati negdje bliže “čaršiji”.

Ima li ko kakvih prijedloga po tom pitanju?

Vrlo jednostavno! Pročitaj uputstva na: http://www.linux.org.ba/index.php?l=clan

Ukoliko bude nekih problema, nedoumica ili sl. slobodno se javi na info at linux.org.ba ili navrati do CSI (http://www.linux.org.ba/index.php?l=druzenja).

[quote]Prvi put sam bio na “sastanku” udruženja ovaj četvrtak. Prostor na Ilidži je fenomenalan (wauuuu), ali je vjerujem najveći problem što se ne isplati dolje ići trajvanom (osim ako ne ostajete čitav dan).

Nešto smo pričali, možda bi se mogla otvoriti neka “isturena kancelarija” na ETF-u, čisto da se možemo sastajati negdje bliže “čaršiji”.

Ima li ko kakvih prijedloga po tom pitanju?[/quote]
Trenutno smo u nekim pregovorima za prostoriju koja bi trebala biti “samo nasa”, a blize je gradu (nije na ETF-u). Pa, eto, mozda nam se konacno zelja ostvari.
Sto se tice CSI-a, mali problem jeste lokacija, ali ako pogledas sve ostale prednosti, onda taj mali problem nestaje. Naime, zaista imamo uslove za rad koje vjerovatno nigdje drugo necemo imati. Iskoristila bih ovu priliku da pozovem sve one koji rade sa linuxom, a nemaju uslova za neke svoje “lude” (nedestruktivne:) ) ideje i zelje, da navrate do CSI-a cetvrtkom u 18:00 pa mozemo razgovarati o realizaciji.

Takodjer, u planu je odrzavanje nekim (ne-klasicnih) predavanja (sa nekim prakticnim radom) cetvrtkom u “nasem” terminu, koje bi bilo “slobodno za slusanje”. Naravno, DOBRODOSLI su oni koji zele ucetvovati u ovome. Teme birate vi, ili u nedostatku ideje predlazemo mi.
Volila bih cuti sta mislite o ovome i da li bi se ukljucili u realizaciju. Ideja je po meni odlicna jer svakog cetvrtka ili svakog drugog mozete da slusate o nekoj novoj temi. Neke od tema bi mogle biti: Odrzavanje servera, Podesavanje mail servera, Linux kao router, Podesavanje DNS servera, Clusteri i td. i td.

Nadam se da ce se onda isplatiti doci do CSI-a.