Sastanci uzivo!

Kad je već offtopic

Forum ima opciju da šalje na mail postove (“Subscriptions”), ali je to isključeno. Ako neko ne koristi web browser (recimo Richard Stallman lično) možda možemo uključiti tu opciju, inače ne :wink:

nismo se skontali :), nije riječ o subscriptions nego o kliku na “E-mail” ispod avatara

btw. evo vidjeh da to radi ali kad kliknem na usera i onda “pošalji e-mail”, ali ne radi kad kliknem na E-mail ispod avatara, što bi trebalo biti instinktivno, a ne da moram ići na user properties :D, ovako mi počne mailto-vati i otvarati mi defaultnog klijenta, pa me to nerviralo, al eto možda je to ok, ja sam konto da će mi otvoriti formu i odaslati preko foruma.

[quote]nidla sa forum.linux.org.ba Vam šalje email. Možete odgovoriti nidla ako proslijedite ovaj mail.

Sadržaj poruke:
-----------------------------------------------------------------------[/quote]

Što bi slao mailove (čitaj: spam) ljudima preko našeg servera umjesto preko svog klijenta?

Tu drugu opciju treba podhitno ukinuti.

Profile->Privacy->‘Hide your e-mail address and disallow form e-mail.’

Što bi slao mailove (čitaj: spam) ljudima preko našeg servera umjesto preko svog klijenta?

Tu drugu opciju treba podhitno ukinuti.[/quote]
pa zato što mi je mrsko da se logiram i gubim vrijeme na webmail ili email klijentu, i zato što neću da on sazna moju email adresu, et zato :slight_smile:

ukratko, lakše mi je i prirodnije, šta se ja imam “nazor” upoznavati tj razmjenjivati mailove s nekim koga ne znam sem po nicku sa foruma, riječ je o forumu, komunikacija bi trebalo da bude zasnovana na forumu kao backendu

dobro ima tu i spam issue ali ako se spammer baš registeruje i onda klikće jedan po jedan nick i šalje mailove…

ovako, da vas pitam ako neko zna da mi objasni kako da napravim konekciju na linuxu wireless, nemogu nikako da nadem rjesenje… pa vas molim ako mi neko moze objasniti…
trenutno sam sada na windowsu…

Pa imaš ove PM privatne poruke.

Pa imaš ove PM privatne poruke.[/quote]
a šta ako neko na zalazi na forum često, taj PM mu je onda skroz neupotrebljiv, pa valjda je radi toga izmišljeno da ima “pošalji i na mail”

To me podsjeća na ono, imaš softver koji može da radi neku stvar na X različitih načina, uvijek će se naći neko ko će tražiti X+1. način jer mu zaboga ništa od ovoga baš ne odgovara. Treba nekad stati i reći NE MOŽE.

ma gasi i email i pm

Tada taj neko sjedne i napise (ili zamoli nekog da mu napise) skriptu koja ce se logirati za njega, otvoriti njegove poruke, scrapeati pomocu regexa listu poruka, sastaviti to u neki ugledan format i snimiti mu negdje i stavi je sebi kao cron skriptu. Znam da je ovaj forum client-server arhitektura ali to ne mora znaciti da server mora uginuti ugodjavajuci klijentima :wink:

Sad se sjetih da mi ustvari imamo secure mailing formu :slight_smile: http://www.linux.org.ba/index.php?c=contact&language=bs

U polje koga se mogu dodati oni koji žele npr. http://www.linux.org.ba/index.php?c=contact&language=bs&koga=vedran
Samo me trebaju kontaktirati.

nije ovo x+1, jednostavno to je “standard” oprema a ne luksuz…

x je trenutno stanje, ako tražiš neki cijeli broj veći od toga to je po definiciji x+1, a za “standard” možeš li mi poslati referencu na neki ISO dokument ili RFC kako bismo razjasnili da li je ovaj forum u skladu sa standardima.

ako je x trenutno stanje, ukidanjem neke opcije dobijamo x - 1

poenta je bila da je ta opcija postojala ali joj nije valjao “link”… o tome se radi

koliko ima stvari koje nemaju ISO/RFC ali su ipak “standard”?

nebitno, ja sam iznio svoje mišljenje a vi kako hoćete, da se ja pitam ja bi (uvažio vaš prijedlog što se tiče spama) dodao samo captchu na formu za slanje maila.

ps:
recimo… nekome zatreba da kontaktira nekoga s foruma ko je bio davno nekad tu i više ne zalazi “često”, međutim taj neko je podesio “sakrij email”