Sastanci uzivo!

Imam problem s svojim laptopom koji vrti Ubuntu 8.04 i nikako da ga rijesim vec par mjeseci. problem je s zvukom. I nisam nasao rijesenje. pa sam kontao da dodjem na jedan od vasih sastanaka uzivo i da vi mi pokusate to rijesiti ako nadjete vremena.

sad se ja pitam da li je to OK. da ja tamo dodjem onako ne najavljen s svojim laptopom?

kad bolje razmislim sad sam se najavio samo hocete li mi pokusati pomoci???

Zasto bi bio problem? Slobodno navrni.

Kako bi volio prisustvovat jednom sastanku vašem, da vidim ekipicu linuxaša na djelu kad se riješava neki problem :slight_smile:

hm, mogao bih i ja doci… ako se nakanim…

neznam hocu li stici u ovaj cetvrtak. posto imam ispit, a ako ne ovaj onda sljedeci sigurno.
samo neznam gdje se to tacno nalazi.

dolazim 100%

moze li mi neko objasniti kako da nadjem sastanak.

Trenutno, sastanci/druzenja se odrzavaju kod Rese (Sloga, 3. sprat) u 8 ili 9 sati, pa je to mjesto gdje ces nas potraziti. Cetvrtak, naravno.

???
Sloga( mislis na zgradu u kojoj se nalazi klub sloga???)

pise da je u 18h, a ti mi sad kazes u 8 ili 9 sati. pa u kolko je da znam kad da dodjem?

Standardna ekipa obicno ide direktno u kod Reshe na pivu/sokic/kafu. (Ocigledno nema potrebe da sjedimo negdje za racunarima, imamo toga dosta kuci i na poslu :-D)

Imamo i slobodnu ucionicu na ETF-u cetvrtkom, pa se tu u 18h mozes naci s rajom pa da to pokusate popraviti. Eh sad ne znam ko moze u 18h jer smo svi vec uglavnom ustimali cetvrtke da smo slobodni iza 20h.

Neovisno od toga, uvijek se mozes dogovorit s nekim makar za kafu negdje gdje ima neta, pa da se to pogleda …

Ja definitivno nisam slobodan četvrtkom u 18h… ideja je bila, u razgovoru sa rajom sa ETFa (studentima) da bi njima više odgovarao raniji termin zato da mogu poslije časova svratiti, ali svakako nisu nikad svratili tako da je svejedno. Neka se ETFovci dogovore koji im termin najviše odgovara i biće osigurana sala, a ja ću probati svratiti, a u svakom slučaju ostaje termin kod Reshe za neformalno druženje.

i sta mi je sad ciniti???
hocu li danas otici na ETF ili sta?

izvinjavam se sto sam ovoliko dosadan al me fakat ubija ovaj problem…

i sta mi je sad ciniti???

Ocito doci kod Rese…

veni, vidi… hm… interesting gathering :slight_smile:

gdje dođe ta zgrada u kojoj je sohbet?

pa bas je to super kad bi i ja znao kako sta d adodjem i ja malo :smiley:

Interesuje me članstvo, sastanci, kursevi.
Pitanje: Instalacija Debian 5.0 nije prošla na MS Virtual PC. Koja je procedura za instalaciju Linux software-a na Virtual PC i koja instalacija Linuxa se sigurno instalira?
Molim odgovore pošaljite i e-mailom.

Pozdrav

instaliraj virtualbox -> http://www.virtualbox.org/

virtual pc cini mi se ne podrzaje linux odavno. znam da sam ja jednom davno pokusao. kao sto kaze nidla instaliraj virtualbox.

poslano i mailom, btw. meščini da je prije forum podržavao “pošalji na mail”?

ps:
ima i ovo ako baš hoćeš mak na konac :smiley: http://www.vmware.com/download/server/

Da produzim ovaj uveliki offtopic: ako je i bila ta opcija treba je ukinuti ako vec nije. Goru opciju nikad nisam vidio. Zasto bi zelio primat forum postove na mail? To je svakako za spammere predivna opcija.