Satelitska konekcija

e ljudi znate sigurno za taj satelitski internet…medjutim imal ovdje neki zastupnim… ono da ne moram placati preko kreditne kartice…

imal ko neki link ili nesto slicno…

cya

Crow pise:

Odgovor na mozda malo zastaru temu al sigurno ima ljudi koje ovo interesuje.

Naime nema nigdje da se moze nesto uraditi bez kreditne kartice ja sma licno kontaktirao EOL (EuropeOnline) koji nudi tu uslugu medjutim oni kazu da ne salju full instalation kit (DVB kartica + 1 godina preplat) i dali mi da kontaktiram neke u Bugarskoj. Medjutim evo njima pisem vec po drugi put a od njih ni habera eto koliko vole da zarade lovu. Cekam njihov odgovor u kojem ce da bude takodje jedan odgovor o tome dali mogu da platim preko banke usto ne-vjerujem al eto. Akos ta bude ovdje cu postovati Mail .

Malo o DVB i satalitskoj vezi. Naime ako neznas usto nevjerujem Mozes samo download stvari. preko proxy-ja ili zakazivanje odredjenog download-a naravno nemoras cijelo vrijeme biti online. Stvar je u tome da imas Samo Down stream ne i up stream znaci za upstream(upload) koristi se tvoja dialup-isdn-adls(usto nevjerujem nebi ovo ni spominjao) i td. Sto se tice downloada preko proxy-ja licno znam da to je sranje jer ako ti podje da downladira skida 30kb/s Max ako imas srece. A sto se tice narucivanja nisam nista mogao dobiti COmplete uvjek neki shit incomplete radi raznih podesavanja koje cu za jedno 10 dana pa ponovo preradim. Ako sve uspije neka raja posta sta hoce da se skida pa ce mo da pristavimo inace kao prvi downlad ce da bude Debian potato 2.2 r4 .

Eto toliko ako koga zanima jos sta a ja budem u mogucnost da pomognem, ocekuj odgovori.

P.S: nadam se da na ovome postu nece biti neki error line 28 koja li je ~~~