Sco

Čitam na www.computerweekly.com

“The SCO Group has filed its first lawsuits against enterprise Linux users, targeting DaimlerChrysler and vehicle parts retailer AutoZone.”

Kakvi su vaši komenatri o ovome. čini mi se da je ovo fakat pravo ozbiljno…

Nisam do sada ovo pratio, jer mi se činilo poglupo, međutim…

Ma nije ozbiljno. Ljudima je potrebno da su stalno u centru pažnje jer time izazivaju skokove i padove vrijednosti dionica koji im donose profit. Ne treba obraćati pažnju na SCO. Da su imali ikakvih dokaza, do sada bi napravili nešto konkretno. Sve što su u proteklih skoro godinu dana uradili jeste puno buke i proces protiv IBMa s kojim maksimalno odugovlače.

Čitam u www.sk.co.yu:

[quote]
SCO prezentovao dokaze protiv IBM-a - ali bez ijedne linije kôda, jer SCO nema uvid u kôd IBM-ovog AIX-a!
[/quote] :smiley:

da su malo mirniji, mozda bi ih i IBM kupio … ovako … mislim da su sve razljutili.

lagano se svi ogradjuju od njih. NMAP - projekt je veo objavio da zabranjuju koristenje NMAP-a SCO-u.

M.

Nedavno je na sud bio pozvan i Linus Torvalds i u procesu je dokazano da se nije služio njihovim kodom na osnovu grešaka u kodu Linuxa…

Nije ovo bas tako bezazleno - ovakvi procesi se mogu otegnuti i do 10 godina - a za to vrijeme Linux itekako trpi na enterprise trzistu.

Proces se može odvući dosta dugo, ali mislim da je ovaj pokušaj SCO-a totalni promašaj, očajnički pokušaj skretanja pažnje na sebe - ljudi nemaju čvrste argumente a bez njih nemaju šta da traže. Mislim da se ovo opće neće odraziti na Linux i tržište jer svakome je ko imalo poznaje i prati informatiku jasno o čemu se ovdje zapravo radi.