Screen edge

Mislim da se tako nekako zove. U mandrivi su mi ukljuceni efekti i jedan od njih je kad pomjerim misa u desni gornji ugao ekrana on mi minimizira sve prozore na ekranu i poreda ih po ekranu dok ja ne pritisnem na enter ili kliknem misom na neki od prozora. Zna da bude bas naporno ako samo malo promasim X kad zatvaram neki prozor. Kako se ovo iskljucuje? Trazio sam po screen edge u system settings ali tamo nema nista.

google kaze sljedece -> http://hanschen.org/2010/03/04/10-things-you-might-want-to-do-in-kde-sc-4-4/

Pa to i jeste problem sto sam probao sve iz System Settings → Desktop → Screen Edges, ali ne moze.

jesi li svaki kutak zasebno konfigurirao? tu pise da prvo oznacis kojeg ces konfigurirat pa onda disable

Mislim da se ipak radi o postavki u Compiz Fusion, barem sam ih ja tamo pronašao.

zato sam ja stavio lijevi cosak, inace pravo korisna opcija! :slight_smile:

Probao sam sve. Sad sam na kde 4.4 pa da vidim prvo sta ce s tim biti.

Taj efekat se zove Present window a mozes ga iskljuciti tako sto odes u System settigns (KDE control panel) -> Desktop (Look’n’Feel’) -> Desktop effects , pa tu izaberi 2. tab “All effects” i nadji Present window i iskljuci ga, dodje predzanji u listi i to je to :slight_smile: Pozdrav

Osim ako ti je miš narkoman, i uz to Microsoft-ov, pa svako malo leti u ćošak, i kad treba, i kad ne treba :slight_smile:

Ovako: Iskljucim tu opciju i dalje se desava. Iskljucim sve efekte iz system settings-a i dalje se desava. Ukljucim efekte u system settings a u mandriva contol centar pod opcijom configure 3D effects stavim no 3D effects (a bilo je odabrano compiz) onda se NE desava, a effekti ipak postoje (to su oni sto sam ukljucio u system settings). Sad je dobro, ali mi je zbunjujuce to sto imam na 2 mjesta da kontrolisem 3D a da oni ne rade istu stvar!

Gdje da ukljucim efekte? System settings ili mandriva control centar?

Hehe imao si istovremeno Compiz i KDE-ove efekte koji su na nivou kdelibs ako se ne varam. Logično da ti treba samo jedno od to dvoje.

Pa sta radim sa ovim drugim? I kako ga uklanjam ako treba?