Search box na linux.org.ba

To sam upravo danas predlozio na kanalu.

Nije tesko ni pretrazivat stranicu bez box-a, ali sta fali tome da se jedan jednostavni box pojavi na stranici?

Evo searcha boxa :smiley: thanx to adioe3

U’r willkommen :wink:

Danke danke :slight_smile:

U mozilli se nekako razletio. Mozda ne bi bilo lose da je forma poravnata sa meni ikonama, a ono dugme nekako manje ili ispod input dijela?

Evo sanelov problem “slikovito” prikazan :slight_smile:

Evo smanjio sam box tako da ne bi trebalo da je sad problem.
Javite ako vam se box cini premalim, onda cu povecati i
staviti button ispod, mada trebalo bi raditi samo da ukucate i
enter.

Oh may -> http://validator.w3.org/check?uri=www.linux.org.ba

Daj makar sredite ovaj doctype.

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.google.com&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline

Stranica je dinamicka i koristi PHP, DOCTYPE bi zeznuo neke stvari :wink:

wtf ???

Kao npr. šta?

Razlog zašto nisam stavljao DOCTYPE je što kad nema DOCTYPE taga Mozilla bazirani browseri automatski prelaze u “quirks mode” što znatno olakšava pravljenje sajtova koji rade u IE. Ali sad sam našao da je dovoljno postaviti DOCTYPE bez DTDa.

Ali fakat ovaj validator je totalno prolupao, tvrdi da tag nikad nije otvoren (a jeste). Beskoristan je totalno. Molim vas da prijavljujete bugove u stvarnim real-life browserima a ne u nekim imaginarnim “standardima” kojih se niko ne drži.

Nije validator prolupao, već očekuje DOCTYPE prije head tag-a.

HTML i XHTML jesu standardizirani, ili ti misliš da zbog IE ne treba poštovati preporuke w3 konzorcija? Koje onda “standarde” trebamo slijediti?

P.S.
Prema mom dosadašnjem iskustvu w3 validator i tidy su veoma korisni alati. Preporučio svakom web developeru (a pogotovo početnicima) da ih koriste. Nisu savršeni, ali će vam naći većinu sintaksnih grešaka.

Standarde realnosti. Svidjelo se to tebi ili ne, trenutno ima više posjeta sa IEom na www.linux.org.ba nego sa Firefoxom! Umjesto što gubimo vrijeme lickanjem sajta, bolje je da poradimo na tome da se taj procenat smanji.

Nakon pisanja poruke skontao sam razlog problema sa HEAD tagom, razlog je bio što je se završavao sa /> što iz nekog razloga ne treba raditi.

Edit: veći dio originalne poruke pobrisan, nije mi se baš svidjela kad sam je pročitao.

Oh my.
Ako hoćete ja sredim to sve u xhtml transitional a da nije u quirksu.

Može!

Ja cu se kratko vratiti na onaj box: da li se moze uvesti malo harmonije u odnos box-menu ikone, pa da barem budu vertikalno poravnati?

Hocu li spomenuti da onaj intro tekst “Linux je besplatna alternativa…” uzasno izgleda jer je neko uspio zaobici standardnu sans/sans-serif kombinaciju?
Da skratim pricu:

Također mislim da je krajnje vrijeme da Linux korsnici prestanu Linux zvati alternativom.

Mislim da je krajnje vrijeme da Linux korisnici prestanu izigravati Waldorfa i Statlera i počnu slati neke konkretne prijedloge, npr. stranicu reprogramiranu u XHTML&CSS. I BTW Linux jeste alternativa i ostaće sve dok statistika ovog linuxaškog sajta ne bude pokazivala većinu posjeta sa Linuxa. Mislim ako ovdje Windowsa ima 70% kako je tek na recimo Sarajevo-Xu (ovo je bilo retoričko pitanje, igrom slučaja znam da Sarajevo-X ima nekih 2% posjeta sa Linuxa).

Lies, damned lies, and statistics

Možda ljudi imaju problema na početku sa linuxom (ne radi modem/mreža/grafika/), možda surfaju sa posla, možda ovo i ono …

U svakom slučaju, imho, statistički gledano, 90% web statistika je pogrešno :wink:

Mislim da je krajnje vrijeme da Linux korisnici prestanu izigravati Waldorfa i Statlera

Sa muppet wikija:
They also have the last word, with a final comment :stuck_out_tongue:

konkretne prijedloge, npr. stranicu reprogramiranu u XHTML&CSS.

Jel ovo dovoljan izgovor da se ne promijeni 1 linija koda? Ah, na kraju cemo doci i do toga: “imate prijedlog za forum, pa posaljite nam svoj, reprogramiran”. Uh.