Sed - problem sa novim redom

Zdravo narode,

Imam mali problem sa kontanjem sed-ove sintakse a man i google mi ne pomazu da skontam… :slight_smile:

Pravim skriptu za analizu log fajla i kada zelim da izvojim IP adresu zajedno sa brojem porta nastaje belaj.

npr: u fajl temp.txt sam izdvojio ip_adresu koja me zanima i sada zelim to dalje razdvojiti po portovima ali ne znam kako dalje, jer je zapis u formi ip_adresa/81

E ovo /81 ili preciznije samo / me zeza :slight_smile:

Pokusavao sam svasta tipa:
sed ‘/“ip_adresa/81”/ d’ temp.txt > temp81.txt

sed ‘/“ip_adresa/81”/ d’ temp.txt > temp81.txt (ovaj nista ne odradim, ali ne odradi nista…)

i drugih varijanti sa ’ "… ali sve fule…
Ne kontam, nedje sam nesto previdio…

[quote=flomaster]Zdravo narode,

Imam mali problem sa kontanjem sed-ove sintakse a man i google mi ne pomazu da skontam… :slight_smile:

Pravim skriptu za analizu log fajla i kada zelim da izvojim IP adresu zajedno sa brojem porta nastaje belaj.

npr: u fajl temp.txt sam izdvojio ip_adresu koja me zanima i sada zelim to dalje razdvojiti po portovima ali ne znam kako dalje, jer je zapis u formi ip_adresa/81

E ovo /81 ili preciznije samo / me zeza :slight_smile:

Pokusavao sam svasta tipa:
sed ‘/“ip_adresa/81”/ d’ temp.txt > temp81.txt

sed ‘/“ip_adresa/81”/ d’ temp.txt > temp81.txt (ovaj nista ne odradim, ali ne odradi nista…)

i drugih varijanti sa ’ "… ali sve fule…
Ne kontam, nedje sam nesto previdio…[/quote]
haj napisi kakav bi zelio da imas izlaz :slight_smile:

Zelio bih samo da iz fajla temp uklonim sve linije koje u sebi imaju tekst: ip_adresa/81
Rezultat (sve linije koje nemaju ovaj tekst) zelim da prebacim u fajl temp81.

Izvinjam se na losoj definiciji problema! Sad tek vidim sta sam napisao ranije…

Ovdje je trebalo da stoji: ovaj prodje bez prijavljenje greske ali ne odradi nista…
Izvinjam se jos jednom, glava me u tom trenutku vise nije slusala… :mrgreen:

pogledaj sam ovim linkom …moze se iskombinovati da radi :slight_smile: samo malo testiraj

http://www.perlmonks.org/?node_id=396001

poz

Meni ovo radi samo bez ovih dvostrukih navodnika znači

sed '/ip_adresa\/81/ d' kkk.txt

To, Vedrane! :slight_smile:
Najljepste ti zahvaljujem!

Hvala puno i bzip-u, dobar link za ozbiljnu primjenu…