Imam mali problem sa kontanjem sed-ove sintakse a man i google mi ne pomazu da skontam…
Pravim skriptu za analizu log fajla i kada zelim da izvojim IP adresu zajedno sa brojem porta nastaje belaj.
npr: u fajl temp.txt sam izdvojio ip_adresu koja me zanima i sada zelim to dalje razdvojiti po portovima ali ne znam kako dalje, jer je zapis u formi ip_adresa/81
E ovo /81 ili preciznije samo / me zeza
Pokusavao sam svasta tipa:
sed ‘/“ip_adresa/81”/ d’ temp.txt > temp81.txt
sed ‘/“ip_adresa/81”/ d’ temp.txt > temp81.txt (ovaj nista ne odradim, ali ne odradi nista…)
i drugih varijanti sa ’ "… ali sve fule…
Ne kontam, nedje sam nesto previdio…
Imam mali problem sa kontanjem sed-ove sintakse a man i google mi ne pomazu da skontam…
Pravim skriptu za analizu log fajla i kada zelim da izvojim IP adresu zajedno sa brojem porta nastaje belaj.
npr: u fajl temp.txt sam izdvojio ip_adresu koja me zanima i sada zelim to dalje razdvojiti po portovima ali ne znam kako dalje, jer je zapis u formi ip_adresa/81
E ovo /81 ili preciznije samo / me zeza
Pokusavao sam svasta tipa:
sed ‘/“ip_adresa/81”/ d’ temp.txt > temp81.txt
sed ‘/“ip_adresa/81”/ d’ temp.txt > temp81.txt (ovaj nista ne odradim, ali ne odradi nista…)
i drugih varijanti sa ’ "… ali sve fule…
Ne kontam, nedje sam nesto previdio…[/quote]
haj napisi kakav bi zelio da imas izlaz …
Zelio bih samo da iz fajla temp uklonim sve linije koje u sebi imaju tekst: ip_adresa/81
Rezultat (sve linije koje nemaju ovaj tekst) zelim da prebacim u fajl temp81.
Izvinjam se na losoj definiciji problema! Sad tek vidim sta sam napisao ranije…
Ovdje je trebalo da stoji: ovaj prodje bez prijavljenje greske ali ne odradi nista…
Izvinjam se jos jednom, glava me u tom trenutku vise nije slusala… :mrgreen: