Sekcije

Info za sekcije
BONO: {napisano 12/12/2000 12:37}
Ako neko želi biti autor ili koordinator sekcija na kojima će se nalaziti informacije o Operativnim sistemima, koji su slićni Linux-u, mogu se javiti na info@lugbih.org ili poslati mail na mailing listu udruženja.

sayber: {napisano 16/01/2001 00:26}
Imam prijatleja koji bio zelio nabaviti direktan download link od WinLinux 2000 distribucije., ili da neko proda kopiju cd-a. Javite se . Hvala

Nihad: {napisano 29/03/2001 17:30}
Post koji sam poslao i na mail-listu…
Zbog prilicno loseg odziva za prijevodjenje i pisanje dokumentacije i howto zelio bih da vidim sa clanovima a i posjetiocima ovog sajta i foruma.Dakle sta mislite o slijedecim pod-domenama :
sound.lugbih.org ili zvuk.lugbih.org za sve sto bi se ticalo muzike, MP3, zvucnih kartica instalacija istih kao i howto za ove stvari…
igre.lugbih.org sve sto se tice igri od howto do instalacija i potrepstina za to… (mada sam cuo da je vec neko napravio ovu domenu i da ce uskoro biti pustena - mozda (: ) (ujedno da napomenem ukoliko je problem sa open-sourceom zasto ne poceti sa izvjestajima i instalacijama i sl. i zaobici za sada open-source dok se ne rijesi)
bsd.lugbih.org (za koju cu se licno prijaviti ukoliko nema niko drugi)…
pregled.lugbih.org ili review.lugbih.org za stvari koje su probane i napisani zakljuci o tome
bhldp.lugbih.org za dokumente koje sami napisemo tj. nisu neki prevedeni tekstovi i sl.
Takodje mislim da bi trebali imati podomenu o grafici kao i oficce poddomenu za programe poput star officea i njemu slicne…
Znam da za svaku ideju prvo treba napraviti i probnu stranicu ali ja ne mogu stici oko uredjivanja stranica cak i ako bih mozda imao vremena da pisem (ili prevedem) nesto za tu temu…Sto bi znacilo da bi mi trebao neko kao koordinator…
Sve u svemu mislim da bi trebalo podijeliti teme na sto vise pod-domena a da svi linkovi od ostalih howto ipak postoje na domeni howto.lugbih.org
Javite mi sta mislite o temi i da li ima ko zainteresovan, ujedno ako imate neko bolje ili drugacije ime za istu stvar …
//Nihad

turbomax: {napisano 21/03/2001 02:09}
Pozdrav sayber> Kazes da ti treba direktan link za Win Linux 2000 . Nedavno sam nasao jedan direktan link a li server jako spor. Kapacitet distribucije je negdje oko 215 mbt-a tako ako vec imas brzo konekciju nije problem.
Direktan Link.
http://download.cnet.com/downloads/0,10152,0-10148-110-1576740,00.html?gid=50233&tag=st.dl.10148-100-1576740-157- 6740.dln.10148-110-1576740
P.S. Ako ti se nesvidi server brzina, javi mi se na email da snimis ovu distribuciju sa moje mashine. Dat cu ti pristup ftp serveru…

Sanel: {napisano 21/03/2001 17:30}
Slazem se sa Nihadom. No predlozio bih sekciju hardver.lugbih.org,u kojoj bih pored zvucnih kartica bile opisivane i graficke sa svojim mogucnostima posd LInuxom,kao i procesori i sl.stvari.
Sta kazes Nihade ?

BONO: {napisano 21/03/2001 21:40}
Ja cu samo da kazem da podrzavam svaki prijedlog. Ako je neko zainteresovan da odrzava/uredjuje bilo koju od ovih domena, moj mail je bono@lugbih.org. Javite se, pa da se dogovorimo oko detalja.

Nihad: {napisano 05/04/2001 09:24}
Nije losa ni ta ideja Sanele, naprotiv (: … (mada sam ja vise mislio da se podijeli po osobinama, ali nije narocito bitno), moze i ta domena
Evo jos nekih prijedloga :
…lugbih.org (ne znam koje ime da nadjem…)poddomena za sve redhatu slicne sisteme (mozda sysv.lugbih.org -
deb.lugbih.org (za sve debian bazirane distribucije) itt…
projekat.lugbih.org za nesto sto bi se uz pomoc Linuxa moglo uciniti ili napraviti (npr. kako da napravite svoju lokalnu radio stanicu preko interneta sa linuxom i sl.)
3d.lugbih.org za grafiku i 3d (blender, gimp i sl.)
ofis.lugbih.org (ili slicno za office, word i sl. programe) ili soft.lugbih.org uopsteno za sve software programe…
usb.lugbih.org
Jos da napomenem za one (poput mene) koji jos nisu pokrenuli neku poddomenu da je krajne vrijeme da se pocne…
A oni koji vec imaju - samo naprijed…i nemojte se uspavati… (:

[ This message was edited by: Nihad on 2001-08-27 11:41 ]