prije od prilike mjesec dana sam posatvio pitanje oko konfiguracije sendmaila na local masini.naravno cak sam i detaljno opisao situaciju trenutno stanja send maila.oko .kao web mail koristim squirrel 1.2.6 web mail,i nakon postavljanja u maticni dirktorij i pozivanja preko browsera masin mi daje pocetnu stranicu za logovanje,i nakon logovanja ja sam u svom sanducicu,ali kad zelim poslati mail useru na istoj lokaklnoj masini imam problema,taj user uopste ne dobija mail.neznam zasto ne dobija mail…ali sigurno znam da mi zato nije potreban DNS ili slicno.koristim linux Red Hat 7.3 na lokalnoj masini a kacim se na njega sa klijent masine koja je sa linuxom povezana UTP crossover kablom .sve ostalo sljaka ali nemogu sa usera na usera da posaljem mail a oba su na istoj lokalnoj masini.zaista mi je potrebna pomoc.niko do sad mi nije adekvatno odgovorio,ja zaista trebam pomoc vezano za to.od nekih ljudi sam cuo da je bolji postfix i laksi za konfiguraciju.ali ja sve literature sto sam procitao to je tako sturo da te Bog dragi sacuva.
pomoc mi je potrebna.