Složio sam sambu (barem mislim) pokrenuo share. Htio sam pristupiti share folderima sa windows mašine međutim prema folderima mogu pristupiti jedino ako su u home folderu. Nemogu pristupiti onima koji su na NTFS particiji?
- Cemu NTFS particija na Linuxu i jos u kombinaciji sa Sambom?
- Naravno da ne funkcionise jer NTFS drugacije regulise pristup fajlovima!
Disk mi ima tri particije.
Jedna je ext4 = ubuntu
Druga je NTFS = windows 7
Treća je NTFS = particija na koju spremam podatke kada sam na Windozama ili linuxu
Na toj trećoj particiji sam htio neke foldere sherati tako da mogu pristupiti njima sa drugog windows stroja. E tu je problem, mogu pristupiti na home folder-u, ali nemogu na treću particiju (NTFS), tj folder na njoj koji sam stavio na share?
Mozda nisi podesio privilegije. Ja nisam imao problema s tim. Stavio ext3 particiju, svakako mogu pristupit iz windowsa uz odgovarajuci driver
ja sam radi sigurnosnih razloga stavio lijepo da sve spremam na home, namjerno na ext3 da windows nema pristupa podacima, samo linux moze citat. odatle baratam sa svime. inace windows koristim samo u nekim slucajevima kada nemam drugog izbora. kad radis share predlazem da koristis ext3-4 particiju. to sto kaze dinko moze biti da moras postaviti privilegije. u smb.conf moras ubaciti opciju create mask. upit “share ntfs partition on samba” na google daje sljedeci link -> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=871686