Shortcut za konekciju

Pozz svima i želim samo da znam da li postoji način da se napravi neki “shortcut” za konekciju da se postavi na desktop. Googlao sam i tražio po forumu ali na žalost nisam pronašao ništa.

Unaprijed zahvalan.

koju konekciju, na šta? wireless, LAN, PPTP, PPPOE/ADSL… pretpostavljam ADSL

koje je grafičko okruženje, KDE, GNOME, XFCE…

[quote=suad]Pozz svima i želim samo da znam da li postoji način da se napravi neki “shortcut” za konekciju da se postavi na desktop. Googlao sam i tražio po forumu ali na žalost nisam pronašao ništa.

Unaprijed zahvalan.[/quote]
Ako je adsl ja koristim superiska aplikaciju a zove se ppptray.Fino napravis konekcija koliko hoces preko pppoeconf i das im imena,pokrenes ppptray i sa jednim klikom biras konekcije i prebacujes izmedju njih.Naravno,sve to fino mozes uraditi i preko postojeceg network managera koji dodje u 8.10 distru i tamo fino napravis za dsl i opet sve imas na dohvat ruke:-)A ako hoces ovaj ppp tray evo ti fino i link : http://www.getdeb.net/release/2506

Koristim Ubuntu 8.10 a internet je kablovski (HS-HKB). Novi sam u potpunosti u Linuxu tako da ne znam baš sve ali čini mi se da je GNOME, ako se ne varam grafičko okruženje.

edit: GNOME je, u pravu sam bio.

Instalirao sam ppp tray sa http://www.getdeb.net/release/2506 ali ne može da se pokrene. Kada kliknem na ikonicu, ništa se ne dešava. Da li ima neka druga varijanta?