Na kraju ce se doci do tjeranja poljoprivrednika i postavljanja vlastitih satora…
Treba se ugledati malo na Zenicu, tamo je instaliran linux u neke skole, pa fakultete, kontakti s rajom. Ne treba uopste vise ici s pricom zasto je linux BOLJI, nego za sta je linux DOBAR, a oni koji skontaju pricu i prihvatice ga.
Informaticka nepismenost raje je i onako velika, pogotovo sto je svakim danom sve vise i vise “profesionalnih gejmera”, tako da mislim da bi TV emisija bila promasaj, osim kada bi se promovisao cisto ULK.
A Dzanko… on je prica za sebe I pozitivniji je u svakom slucaju nego sto izgleda.
Slazem se svakako, ja bi rado pomogao da sam u Bosni, ali vidjecemo.
Al kako stoji udruzenje sa finansijama, kako bi finansiranje “promocije Linuxa” islo, jel preko sponzora ili drugacije, jer nije vise tako ni sponzore lako naci.
Ljudi zainteresovanih za Linux - da. Sveopšta je neka apatija, ljudi u načelu misle da je to dobra ideja ali kada dođe do akcije nigdje nikog.
Udruženje se trenutno finansira isključivo od članarina, a poznato je da koliko imamo članova ne možemo platiti ni 5 sekundi reklame na TVu.
Traženje sponzora nikad nije ni bilo lako, treba bukvalno obiti hiljadu vrata da bi dobio koju markicu. To je cjelodnevni posao, potrebno je baš da se jedna osoba zaposli u udruženju i bavi se samo fund-raisingom, pa će time osigurati sebi platu i ostalo što je potrebno za funkcionisanje udruženja. Takođe i pojavljivati se na televiziji i u novinama kad treba, baviti se knjigovodstvom i drugom papirologijom, komunikacijom sa drugim udruženjima, državom… i sve to bez garantovane prve (ili druge ili treće) plate.