Da li ste primjetili da u zadnje vrijeme ima dosta novih korisnika na forumu, koji se ne registruju radi fola nego baš da probaju “taj linux”, eh sad je na nama…
bilo je malo po avazu, pa po TV-u poneka o linuxu…
ma samo reklama
PS
ima li iko “nekoga”… pa da da i mi zadamo po TV-u oko linux-a bar nek raja cuje tu rijec
fakat… hrpa nekih novih faca… hvala Bogu da je tako
nego kad smo kod marketinga… jeli ikome pala ideja da na televiziji napravi emisiju o linuxu… televizija bi dobila sat dva programa ( naravno jako interesantnog ), a linux i ULK bi se tako najbolje predstavio…
koliko sam ja primjetio najbitnije im je da im internet proradi a poslije ostalo šta dođe…
a što se tiče ovog drugog pitanja
ma mogla bi se jedna reklama “udariti” jer raja je ne informisana totalno, napravimo glasanje IDEJA ZA REKLAMU / PREZENTACIJU, npr. ima nas i u ostalim gradovima da sad ne nabrajam sve redom, malo snimimo maratone/linux na našem jeziku gdje je naš na win-u lol, ima tu pisati/govoriti o npr. PHP/web pa serveri/apache, kažemo da je to najbolje za firme (kao što i jeste), firefox/internet sigurnost, K3b/spržite sebi linux lol šta će ti nero, OOo/prebacite vaš dokument u .pdf, otkucaj itd, KDE-GNOME/be different;kažeš raji look at my new desktop ha?, onda win/pristup podacima na winu, pregled slika, mp3 i ostali formati, sve to možemo i “mi” (linuxovci) raditi kao i na win-u…
ma moglo bi se nešto skontati, i na kraju raja je osjetljiva odmah bi da se svađa i dokazuje ti da linux ne valja, ali ako kažemo linux je trenutno nezaustavljivo krenuo “melje” sve pred sobom, šta čekate?, treba im reći da ne očekuju da na linuxu ima sve kao na windowsu ali da ima dosta toga čak i više, i da ga trebaju imati svi koji imaju kompjuter bar kao dual boot jer uvijek imaš koristi od njega, i onda neka stoji
www.linux.org.ba pri vrhu ekrana dok se npr objašnjava rad firefox-a OOo…
ali raja samo da vam kažem ja sam puno zauzet jedino tamo negdje u okt/nov, do tada mogle bi se skupljati ideje vidjeti ima li na netu šta slično da je urađeno…
uh, zamalo da zaboravim kada bi otišli kod Senada (može i FACE TO FACE sa nekim što da ne lol) i malo “ružili” političare da ne troše pare jer znamo da će se primjenjivati zakon o ilegalnom softweru a znamo da institucije koriste MS software, i da imaju alternativu Linux… pošto ne znam jel se šta potpisalo do sad ali ako nije, ne bi valjalo da sjedimo skrštenih ruku (i nogu) dok se ovo potpisuje
vidi sad ovo: postavi se telefonska anketa (ono kod Senada) da narod kaze sta misli “ili plati đuture za MS” ili uzmi linux support minimal
nadam se, svi bi glasali/uzeli linux based solution
u emisiji (bilo Senadov dnevnik ili neka naša) preporucimo/apelujemo obiđemo firme pokažemo im kako to ide i onda nek samo ghostaju HDD, kažemo da svaka firma koja se bavi prodajom kompjutera snimi i dual boot (linux) ništa ih ne košta i tako bi imali potencijal na “kompjuterima”
IDEMO DALJE…
ps
ma samo EPP/marketing/reklama, džaba što smo dobri kad niko nije čuo, ili još gora ako je čuo:" ma bježi kakv linux ništa nemožeš na njemu ", mi to moramo nekako demantovati
Možda sam ja mašio poentu Džankine emisije, ali koliko znam to je zezancija na račun seljaka i primitivaca. Znači, ako misliš da su ULKovci seljaci i primitivci, onda to reci direktno a ne ovako uvijeno.
hm… pa cujte - ne mora posebno biti neka emisija u kojoj bi se prikazao prilog o ULKu i Linuxu… evo za pocetak - kako bi bilo napraviti neki “intermezzo” :lol: o Linuxu… ono… bootanje, startanje nekog sucelja i prikaz ULK logotipa… traje sve max 3 minute, a eto cak se niko ne mora pokazati pred kamerama
Ma jednostavno to treba biti neki uvod, sta je to linux, zasto linux i sl. Sto Ice kaze nemora to biti emisija, moze biti i neka kratka reklama.
Ja znam da mnogi ljudi koji se toliko ne razumiju u komp. misle da je Linux nesto crno, gdje non-stop moras kucati i sl. Ja znam svom rodjaku sam pricao o linuxu da treba instalirati i tako to, on govori sta ce mi to, valja non-stop kucat, a poslije kad je vidio kako to sve izgleda, vrlo je zadovoljan (kaze ljepse nego windows), doduse nije jos u potpunosti presao na linux, ali jednog dana ce sigurno i to biti…
Samo reklama, reklamom se sve moze, samo je pitanje ko ce to izfinansirati i sl., posto reklame puno kostaju, placanje je u sekundama :rolleyes:
[quote]
Možda sam ja mašio poentu Džankine emisije, ali koliko znam to je zezancija na račun seljaka i primitivaca. Znači, ako misliš da su ULKovci seljaci i primitivci, onda to reci direktno a ne ovako uvijeno.[/quote]
izvini molim te, nisam mislila ozbiljno niti sam zeljela uvrijediti cijenjeni ULK. je li mi oprosteno? ](*,) :smt089
[quote]
Možda sam ja mašio poentu Džankine emisije, ali koliko znam to je zezancija na račun seljaka i primitivaca. Znači, ako misliš da su ULKovci seljaci i primitivci, onda to reci direktno a ne ovako uvijeno.[/quote]
Ups, mašio si poentu, prvo emisija je Pozitivna geografija, drugo nije zezancija na račun seljaka i primitivaca.