Slackware uses the 2.6.33.4 kernel bringing you advanced performance
features such as journaling filesystems, SCSI and ATA RAID volume
support, SATA support, Software RAID, LVM (the Logical Volume Manager),
and encrypted filesystems. Kernel support for X DRI (the Direct
Rendering Interface) brings high-speed hardware accelerated 3D graphics
to Linux.
Defaultno su tu. Sto se tice igara nisam imao nikakvih problema a sad ne znam da li ti treba za neke aplikacije koje koriste openGL… to nisam probao…
btw. jucer sam stavio ovaj novi 13.1 tako da sam jos u fazi testiranja… malo me nervira ovaj novi KDE ali to je vec sveopste poznato
p.s.
Nakon instalacije budite strpljivi dok odradi indexing fileova (KDE), u tom periodu zna usporiti cak i na jacim masinama…[/quote]
ok, thx. kanim se vec neko vrijeme preci na slackware pa mi lijeno. nemam vremena sada da se navikavam na novi sustav. mozda preko ljeta
Ma ne znam… zamisao ima odredjene osnove, ali je uopsteno neko u IT svijetu, bez znanja engleskog je “gluh i slijep” …
Uostalom, vecina nas koji obilazimo news portale tog sadrzaja veoma rijetko idu na portale bs/hr/sr jezickog podrucja, dok je za vecinu “kolega” dovoljan samo link ili dio sadrzaja
Nije stvar u tome što treba znati engleski, nego što takva vijest onda nema smisla jer je već objavljena na drugom mjestu. Da je ideja bila napraviti news aggregator to se dalo odraditi puno lakše od foruma. A ako nekog samo interesuju komentari, neka posta u Slackware forumu a ne u Linux novosti forumu.
ma dajte onda da imamo “english news” rss aggregator whatever, ovako zaostasmo, ima dosta raje što švrlja po ovim en vijestima, mogu nam valjat a vako se ustručavaju
ih kad bi znao i imao kad, al ja sam mislio na ovo što već ima gotovo (ovo naše), a da ljudima (dozvoli) da mogu copy/paste sa drugih stranica, na engleskom da ne moraju prevoditi, kao što Bo reče, parafraziram “no eng no linux” :D, a btw ne znam koliko je (uz dužno poštovanje prevodiocima i autorima prevoda vijesti) svrsishodno ono naše na frontu (ili je samo kozmetika u pitanju)
Ja oko 95% novosti za GNU/Linux saznam sa ovog foruma (jedino otvaram distrowatch pored foruma) i puno mi je draze citati vijest na nasem (pogotovu kad se neko potrudi da je fino prevede a ne zbrza ko sto mnogi znaju). Tako da +1 za one kojima je ovaj forum glavni izvor vijesti
Ja oko 95% novosti za GNU/Linux saznam sa ovog foruma (jedino otvaram distrowatch pored foruma) i puno mi je draze citati vijest na nasem (pogotovu kad se neko potrudi da je fino prevede a ne zbrza ko sto mnogi znaju). Tako da +1 za one kojima je ovaj forum glavni izvor vijesti ;)[/quote]
hej, ne prepoznajem te više, jel ovo fakat ti pišeš ili ti je neko mazno nick