Dobio sam skoro, i sad’ se ja i CD gledamo iz dana u dan. Kol’ko sam skonto “iz text file-ova” moze se instalirati i na fat particiju. Postoji i image file za floppy (boot). Da li je ne’ko isprobao ovu distribuciju , ili jos bolje da li je koristi s vremena na vrijeme? Kako je instalirati , te da li je omogucen X window ili se mora nadograditi?
Dakle kako se instalira i pokrece?
Vako stari: mozes kreirati boot i root diskette sa CD-a i time bootas CD, ako nije bootabilan. Ako bios podrzava boot sa CD-a javi se na mail i dacu ti slack 8.0 koji je bootabilan
Obzirom da si iz tuzle mozemo se i naci pa ti mogu pomoci ako imas problema.
trip0d@inet.ba
Ako si iz Tuzle javi se pomocu ti ja. Inace instalaciju mose pokrenuti i sa boot i root diskettama koje kreiras alatom na CD-u.
Ako ti je problem to praviti ja ih imam gotove pa ti mogu dati. Ako ti CD-nije bootabilan mogi ti dati jedan koji jeste.
trip0d
trip0d@inet.ba
pedja ti je napisao i ovo:
Quote: |
ovako na cd-u imas folder rootdsks i bootdsks |
P.s. pedja salji poruke kao anonymous…
eh,
u diru bootdsks i rootdsks imas fileove za boot i root diskete
procitaj readme u tim dirovima i sa programom rawrite napisi te 2 diskete i sa boot disketom boot-aj
u readme-ovima ti je objasnjeno koji filovi idu za color monitore za mono bla bla bla
koji idu za racunare sa malo memorije itd … ja sam imena zaboravio al ide kako se sjecam ovako nesto
rawrite file a:
il vec koji ti je disketni drive
cya